VIDEO: / BMW će restaurirati Elvisov 507

BMW 507 je apsolutno predivan automobil. Proizvedeno ih je svega 254 primjerka, tako da su ovi automobili vrlo rijetki.

25.7.2014.
11:51
VOYO logo

No, to nije sve. Ovaj automobil je imao vrlo poznatog vlasnika, pa je to možda jedan od razloga radi kojih je cijelu stvar u ruke preuzeo BMW koji će restaurirati ovaj BMW 507 Elvisa Presleya.

Elvisov 507 zapravo se koristio kao trkaći automobil, a uspješno ga je na utrkama vozio Hans Stuck po nekim brdskim i planinskim stazama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kralj" je koristio automobil dok se nalazio u Njemačkoj. Zanimljivo je da Elvis nije kupio automobil, već ga je uzeo u zakup (najam, leasing), premda je mislio da ga je kupio. On izgleda nije razumio ugovor napisan na njemačkom, a očito nije ni postavio pitanje zašto ga plaća samo 3.750 dolara kada novi automobil košta 7.160 dolara.

Elvis je svoj bijeli 507 zamijenio kasnije za ovaj crveni jer su mu pomahnitali fanovi ostavljali telefonske brojeve i ljubavne poruke napisane ružem za usne na automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je Elvisov 507 bio u zakupu, vraćen je u BMW, a gdje i kako je proveo protekle godine, to nije jasno. No, sada je definitivno u rukama bavarske kompanije, a njegovom cjelokupnom restauracijom rukovodit će BMW Group Classic.

//www.youtube.com/embed/JOgX-Fu4F7o?rel=0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo