Povlače opasna vozila nekoliko tvrtki sa tržišta

Američke vlasti zatražile su u utorak da se u čitavoj zemlji povuku vozila koja imaju neispravne zračne jastuke japanske tvrtke Takata zbog kojih je bilo nekoliko smrtnih slučajeva.

19.11.2014.
7:07
VOYO logo

Ministarstvo prometa i Nacionalna agencija za cestovnu sigurnost pojasnili su da je odluka donesena nakon incidenta sa zračnim jastucima u području koje nije bilo klimatski vlažno. Ranije su naime detektirani problemi s Takatinim zračnim jastucima instaliranim u vozila 10 proizvođača u vrućim i vlažnim područjima, poput Floride, Alabame, Mississippija, Georgije, Louisiane te dijelova Teksasa i Meksičkog zaljeva.

Međutim, nakon nesreće u kolovozu u Sjevernoj Karolini zaključeno je da je problem sa zračnim jastucima širih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozila nekoliko tvrtki upitna

Po agenciji, radi se o vozilima tvrtki Honda, Mazda, Ford, Chrysler i BMW, a posebno je opasan vozačev zračni jastuk, kaže se u priopćenju.

Ni ministarstvo ni agencija nisu precizirali o koliko bi se vozila moglo raditi. Oni kažu da su kontaktirali Takatu i proizvođače vozila te od njih zatražili da ih povuku kako bi se zračni jastuci zamijenili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu eksplodirati

Sporni zračni jastuci proizvedeni su oko 2000. i mogu eksplodirati te velikom brzinom izbaciti djeliće metala i plastike na putnike. Zbog njih je došlo do nekoliko smrtnih slučajeva - pet po medijima, a tri koje su potvrdili Takata i Honda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo