VIDEO: / Pogledajte 63 godine evolucije F1 u 60 sekundi

Teško je pratiti sve promjene u dizajnu automobila još od kada je utemljena utrka Formula 1 ili kraće F1 davne 1950. godine.

5.7.2012.
10:27
VOYO logo

Ovaj video koji traje samo jednu minutu prati linije i dizajn F1 automobila kroz cijelu njihovu povijest. Sve je tako jednostavno, a opet tako lijepo.

"Formula" u imenu upućuje na niz pravila kojih se svi automobili koji sudjeluju u natjecanju moraju pridržavati. F1 sastoji se od serije utrka poznatih pod nazivom Velike nagrade (od francuskog izraza Grand prix) koje se održavaju ili na posebnim stazama ili pak na javnim prometnicama. Rezultati svake utrke se kombiniraju sa sistemom bodova kojim se odlučuju dvije godišnje svjetske nagrade, odnosno World Championships - jedna za vozače, a druga za konstruktore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda se ovaj video sastoji samo od animiranih linija crteža, zapravo je prilično multidimenzionalan. U brzom slijedu vidjet ćete dizajnerske revolucije kao što su izgled stražnjeg dijela motora, mijenjanje spojlera ili prijelaz na visoki nos koji omogućava bolju iskoristivist zraka koji protječe ispod vozila. Pogledajte kako su se automobili polako mijenjali kroz godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo