VIDEO: / Pilotska legenda Peter Besenyei avionom prošao kroz Korintski kanal

Jedan od najboljih svjetskih pilota, Mađar Peter Besenyei jučer je u Grčkoj sa svojim avionom izveo nevjerojatan let kroz 21 metar široki Korintski kanal

27.3.2014.
14:24
VOYO logo

Letjelica teška oko 600 kilograma ima raspon krila 8 metara, što nije mnogo manje od širine samog kanala. Osim trikova i okreta koje je izveo, završetak leta začinio je s dva nevjerojatna okreta oko mosta.

http://admin.brightcove.com/js/BrightcoveExperiences.jshttp://admin.brightcove.com/js/APIModules_all.jsbrightcove.createExperiences();

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je ostvarenje snova. Korintski kanal povijesna je lokacija koja je za mene uvijek predstavljala izazov. Zaista sam uživao u ovom jedinstvenom iskustvu“, rekao je nakon leta Besenyei, koji je bio okrunjen prvakom prvog Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva ikad održanog i od tada ostao u samom vrhu među vodećim pilotima ovog sporta.

Besenyei je nedavno posjetio Rovinj, gdje je sa svojim kolegama pilotima Matthiasom Doldererom i Hannesom Archom najavio spektakularno natjecanje koje će prvi put u svojoj povijesti posjetiti Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rovinj će 12. i 13. travnja ugostiti Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014. koje se ove godine još održava u Abu Dhabiju, SAD-u, Maleziji, Poljskoj, Kini i Velikoj Britaniji. Ulaznice i ostale informacije na www.redbullairrace.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo