Volvo V40 ruši sve rekorde na testovima sigurnosti

Volvo je uvijek pratila reputacija sigurnog automobila – i to s razlogom.

4.9.2012.
12:47
VOYO logo

Ipak, s novim V40, Volvo je opet odmakao par koraka dalje u odnosu na konkurenciju jer je ovoga puta znatno unaprijedio i sigurnost pješaka.

V40 zamjenjuje dva modela – C30 i V50, i to je ključni dio Volvovog plana da poveća prodaju na globalnoj razini. O čemu razmišljaju kupci Volvovih vozila? Bez obzira na dizajn automobila, potrošnju i ostale tehničke karakteristike, jedan od najvažnijih aspekata Volvova uspjeha je sigurnosno testiranje koje provodi organizacija Euro NCAP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom testiranju novi Volvo V40 osvojio je maksimalnih pet zvjezdica. Njegov ukupan rezultat time je postao najbolji u povijesti ove organizacije. Drugim riječima, Volvo V40 je najsigurniji automobil koji je ova organizacija dosad razbila.

Vozila se testiraju u četiri različite kategorije: zaštita odraslih, zaštita djece, zaštita pješaka te kategorija ugrađenih sigurnosnih sustava. Euro NCAP je Volvu dodijelio čak 98 posto osvojenih bodova u kategoriji zaštite odraslih putnika te 88 posto u kategoriji zaštite pješaka. Naime, u zaštiti pješaka Volvo se poslužio inovativnim zaštitnim jastukom koji detektira pješaka ispred vozila te podiže poklopac motora kako bi amortizirao udarac u pješaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji sigurnosnih sustava Volvo V40 je također zabilježio maksimalan rezultat, a jedino gdje je malo podbacio je kategorija zaštite najmlađih, osvojivši 75 posto bodova, što je jedna od slabijih ocjena među konkurencijom u ovoj klasi.

Kompanija je primila i posebnu nagradu EuroNCAP Advanced za sustav City Safety, koji se standardno ugrađuje u novi V40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo