VIDEO: / Kaciga glavu čuva. Ne vjerujete? Pogledajte video!

Snimka nesreće koju je snimila sigurnosna kamera u Rumunjskoj.

31.5.2012.
15:17
VOYO logo

S lijepim vremenom na ceste izlaze i motociklisti, možda najugroženiji sudionici u prometu. Prema hrvatskim zakonima, vozači i oni koji se prevoze s njima na motociklima moraju nositi zaštitnu kacigu za vreme vožnje. Štoviše, "Naredba o homologaciji zaštitnih kaciga i njihovih vidnika za vozače i suvozače motocikala i mopeda" točno do u detalje definira kako kaciga treba izgledati i koje sve zahtjeve mora zadovoljavati.

U 2011. godini u 3.474 prometne nesreće u kojima su sudjelovali motociklisti i mopedisti poginulo je 85 osoba (75 motociklista i 10 mopedista). Još je gora statistika ozlijeđenih - čak 2.609 ih je bilo. Stoga možemo slobodno reći da prometna nesreća u kojoj sudjeluju motociklisti i mopedisti u pravilu završava s ozljedama. Kazna za nenošenje kacige iznosi tisuću kuna, ali prava cijena za prekršitelja može biti mnogo veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sigurnosna kamera negdje u Rumunjskoj snimila je kako motociklist u punoj brzini udara u parkirani automobil koji se nakon silovitog udara pomjerio za nekoliko metara udarivši pritom u drugi parkirani automobil. Nevjerojatno je da se unatoč tom stravičnom sudaru na kraju motociklist ipak uspio ustati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo