Jaguar najavio proizvodnju modela F-Type s pogonom na sva četiri kotača

Mačke se uvijek dočekaju na sve četiri noge… Iz Jaguara su najavili proizvodnju modela F-Type obitelji s pogonom na sva četiri kotača.

11.11.2014.
10:53
VOYO logo

Dva dodatna pogonska kotača ne bi se trebala loše odraziti na performanse pa je za F-Type R coupe najavljena istovjetna, elektronski ograničena maksimalna brzina od 300 km/h, dok je ubrzanje ponešto i bolje, desetinku sekunde, te bi nakon grebanja sa sve četiri novi mačić do stotinu kilometara na sat trebao stići za 3,9 sekunde zadržavajući pritom karakter automobila sa stražnjim pogonom, piše vidiauto.com.

Najava novog Jaguara F-Type AWD poslužila je i za objavu partnerstva Jaguara s Bloodhound Projectom koji će za otprilike godinu dana započeti testiranja supersoničnog automobila kojim će pokušati oboriti svjetski rekord u brzini na zemlji koji od 1997. drži Thrust SSC za čijim se upravljačem nalazio Andy Green.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Green je ujedno i budući vozač supersoničnog Bloodhounda SSC. Cilj je postaviti letvicu na više od 1000 mp/h ili 1600 kilometara na sat (Thrust SSC 1227 km/h). U tome je Bloodhoundu Jaguar nastojao pomoći i testiranjem komunikacije u Hakskeen Pan pustinji u Južnoafričkoj Republici pri zbrojenim brzinama od 1100 km/h.

Noseći komunikacijske uređaje budućeg Bloodhounda SSC, Jaguar F-Type R na tlu je jurio maksimalnom brzinom od 300 km/h i održavao komunikaciju s mlažnjakom koji je na samo 15 metara iznad zemlje jurio 800 km/h tik pored njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.vidiauto.com/Novosti/Najave/Jaguar-F-Type-s-pogonom-na-sve-kotace

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo