IMPRESIVNA OBLJETNICA / General Motors isporucio 500-milijunti automobil

Jucer je General Motors obiljezio impresivnu obljetnicu proizvodnje: od osnutka tvrtke 1908. kupcima iz cijelog svijeta isporuceno je vise od 500 milijuna vozila.

6.5.2015.
9:35
VOYO logo

Opel je kao jedna od marki s bogatom tradicijom iz grupe GM odigrao vaznu ulogu u tome. Ovaj je njemacki proizvodac automobila proizveo 68 milijuna vozila, vecinu u svojoj glavnoj tvornici u Russelsheimu, gdje se odvija i proslava tog postignuca, pise Autonet.hr.

Vjerni kupci pozvani su na veceru s upravom tvrtke u povijesnom ambijentu opelove garaze oldtimera. Annu Katharinu Dionysius iz Riedstadta cekalo je posebno iznenadenje tijekom posjete proizvodnom pogonu: ta je dugogodisnja vozacica Opela odabrala Zafiru Tourer koju je nedavno narucila izravno s proizvodne linije. Bio je to poklon za obljetnicu koju joj je urucio glavni izvrsni direktor Opela, dr. Karl-Thomas Neumann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zafira Tourer pokretana je 2-litrenim dieselskim motorom koji razvija 125 kW (170 KS) i uskladen je s emisijskim standardom Euro 6.

Dr. Neumann, prvi covjek Opela, izjavio je: "Za mene je ova obljetnica puno vise od impresivnog broja jer 500 milijuna automobila znaci i jednak broj kupaca, prica i iskustava. Stoga nasim kupcima kazemo 'hvala' 500 milijuna puta zbog njihove vjernosti i povjerenja jer nam je cast imati tako vaznu ulogu u njihovim zivotima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GM je globalno proslavio obljetnicu 500-milijuntog automobila. Prakticki istovremeno s proslavom u Russelsheimu kupci su bili pozvani u proizvodne pogone grupe u Sjevernoj i Juznoj Americi, Aziji, Africi i Kini. Anna Katharina Dionysius jedan je od pet kupaca sirom svijeta kojima je prilikom obiljezavanja ovog znacajnog postignuca poklonjen novi automobil.

"Tijekom 2015. ocekujemo da cemo sirom svijeta dnevno proizvoditi vise od 1.000 automobila po satu, 24 sata na dan", rekla je Mary Barra, CEO GM-a. "Ukupno je to volumen od 10 miliona vozila, najvise u nasoj povijesti. Ovu uistinu impozantnu brojku gledam kao 10 miliJuna prilika da jos jednom potvrdimo kakva smo kompanija i kazemo hvala nasim kupcima", dodala je Mary Barra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marry Barra je nastavila s podsjetnikom na sve tehnoloske inovacije koje su promijenile svijet autoindustrije, a koje je upravo GM prvi poceo ugradivati u svoje automobile. Medu njima su: prvi V8 motor, prvi automatski mjenjac, prve Crash test lutke i prvi zracni jastuci u serijskom automobilu.

Opel je automobile poceo proizvoditi 1899, a GM-ovoj grupi pripada od 1929. Mnogi znacajni dogadaji obiljezavaju ovo zajednicko putovanje, primjerice legendarni automobili kao sto su Kadett, Rekord, GT, Manta i Kapitan. Cijelo se to vrijeme Opel isticao svojim tehnickim inovacijama koje su kupcima nudile veliku uporabnu korist i prednosti. Tako je npr. 1989. proizvodac automobila iz Russelsheima bio prva marka koja je standardno opremila svoja vozila katalitickim konverterima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodece nacelo, ucinimo tehnologije koje su inace dostupne samo u luksuznim automobilima dostupnima svima, ostao je do danas temelj filozofije marke, napominju u Russelsheimu. U skladu s tom tradicijom stize jos jedna zvijezda: Opel OnStar - osobna usluga i pomocnik za mobilnost postat ce dostupan ove godine i pretvoriti vozilo u mobilnu internetsku mreznu tocku.

Dr. Karl-Thomas Neumann: "Svake godine Opel proda vise od milijun automobila, a buduci da smo usred nase ofenzive modela i motora, biljezimo stalan trend porasta. Vrhunac ove godine predstavljanje je nove Astre. Obecavam vam i u ime nasih 35.000 zaposlenika da ce taj automobil jos jednom oduseviti kupce i pribaviti marki jos puno obozavatelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.autonet.hr/general-motors-isporucio-500-milijunti-automobil

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo