Država želi da se vozimo na struju: Subvencije i do 70.000 kuna!

Objavljen je javni poziv za sufinanciranje kupnje električnih i hibridnih vozila, a država je svakome, tko se odluči na takav potez, voljna dati do 70 tisuća kuna.

17.4.2014.
16:48
VOYO logo

Umjesto na benzin, država želi da se vozimo na struju! Objavljen je javni poziv za sufinanciranje kupnje električnih i hibridnih vozila, a država je svakome, tko se odluči na takav potez, voljna dati do 70 tisuća kuna. Procedura je jednostavna i brza, a novac na račun stiže u roku od 30 dana, piše Dnevnik.hr.

Svakim paljenjem automobila u atmosferu ispuštamo štetne plinove. Da bismo manje zagađivali planet, platit će nam i država! Za svaki kupljeni električni automobil, spremne su subvencije od 30 do 70 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Potičemo ljude i dajemo in novce, e kako bi oni manje trošili svojih novaca, i kako bi imali kvalitetnije životne uvjete, kvalitetniji zrak', rekla je Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost. Država će vam platiti do 40 posto ukupne cijene vozila. Svoj zahtjev prvo predate Fondu za zaštitu okoliša, dostavite podatke o vozilu koje kupujete, potpišete ugovor o sufinanciranju, dostavite račun od autokuće i prometnu dozvolu, te vam novac stiže u roku 30 dana.

'Za građane je namijenjeno 3 milijuna kuna, a za pravne osobe 4 milijuna kuna, pa građani mogu dobiti i značajno smanjenje svojih troškova za gorivo', dodaje Bukarica. I dok većina vozača svoj automobil može napuniti doslovno na svakom koraku vozači električnih automobila mogli bi imati problema s nedostatkom punionica. u hrvatskoj ih postoji samo desetak. No, mnogi bi svejedno iskoristili priliku i kupili električni automobil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam kakva je cijena dijelova, ali električna energija je puno jeftinija nego gorivo', rekao je Dalibor. U Zagrebu postoji tek jedno mjesto na kojem besplatno možete napuniti baterije svog automobila.

'Otprilike su ti kapaciteti na razini da se te baterije pune 3 do 4 sata, za jače automobile nešto i duže, ali oni imaju jače punjače. S postavljenjem na strateške pozicije ovakih punionica sigurno će doći do popularizacije ovakih tipa vozila', smatra Filip Prebeg iz Energetskog instituta Hrvoje Požar. Natječaj za subvencioniranu kupnju električnih automobila bit će otvoren do kraja ove godine, ili dok se ne potroši za to namijenjen novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/drzava-zeli-da-se-vozimo-na-struju-dijele-se-subvencije-od-30-do-70-tisuca-kuna---332124.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo