Brzi Vinko, čudo od busa, vozi vas na Noć muzeja

Stari autobus od milja zvan Brzi Vinko, marke TAM 3000 i proizveden 1968., pojavit će se na ulicama Zagreba 25. siječnja u podne! Brzi Vinko građane Zagreba toga će petka, na 8.

21.1.2013.
9:23
VOYO logo

Pravi oldtajmerski doživljaj

Sama vožnja je oldtajmerski doživljaj jer je Brzi Vinko uređen prvenstveno za zabavu i obilazak vinskih cesta i promociju ekoturizma u požeškom kraju. Radi ugođaja u unutrašnjosti je montirana peć na drva, tako da dim privlači pažnju gdje god se pojavi, a na parkiralištu Muzeja automobila dobit će uporabnu funkciju kroz kuhanje vina za posjetitelje! U stražnjem dijelu autobusa nalazi se pak kutna garnitura na izvlačenje, tako da se Vinko, ako zbog previše vina bude potrebno, vrlo brzo može pretvoriti u spavaonicu. Inače, ime je dobio po zavidnoj maksimalnoj brzini od 80 km/sat i, naravno, vinu.

Služio u ratu, obnovljen u miru

Vinko je odslužio ratni staž u 123. požeškoj brigadi motosatnija. Vojsci ga je zajedno s 20 motora poklonio gosp. Vilko Sever. Nakon toga autobus završava u motoklubu Sokol iz Požege, gdje je služio za prijevoz motora, da bi na kraju odbačen završio u jednom voćnjaku, u kojem je polako propadao, dok ga nisu zapazili članovi Udruge za očuvanje starih automobila i motocikala Pleternica i udahnuli mu novi život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papagenov koncert u sklopu Noći muzeja

Naš poznati operni pjevač Neven Paleček Papageno, veliki ljubitelj starih automobila i član Oldtimer kluba Zagreb, svojim će nastupom pridonijeti atmosferi za prvi izlazak Muzeja automobila Ferdinand Budicki u javnost, na Noć muzeja 25. siječnja.

"Oduševljenje koje je ponijelo cijelu scenu ljubitelja starih strojeva u Hrvatskoj, a, vjerujte, ima nas doista puno, zbog otvaranja Muzeja automobila, ponijelo je i mene. Na neki način osjećam obvezu da pomognem ovom projektu koliko mogu, a kako najbolje od svega znam pjevati, mislim da na ovaj način mogu najbolje pomoći", kazao je naš popularni operni pjevač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Operne arije s početka stoljeća

Na Noć muzeja u Muzeju automobila posjetiteljima se tako uz izložbu oldtajmera i brojne druge sadržaje sada priprema i izniman umjetnički doživljaj – koncert popularnih europskih, ali i svjetskih arija. 'Pripremam splet arija vezanih uz zemlje proizvođače prekrasnih starih strojeva koji će biti izloženi u Muzeju za ovu priliku. Riječ je o pjesmama s početka prošlog stoljeća kako bismo i kroz glazbenu umjetnost posjetiteljima približili razdoblje u kojem su Ferdinand Budicki i ostali pokretači hrvatskog automobilizma svojim entuzijazmom pokrenuli novo razdoblje u povijesti Zagreba i čitave Hrvatske', objasnio je operni pjevač, kojeg publika pamti i po velikom broju 'laganijih', popularnih hitova.

A ako publika bude tražila, Papageno je, kaže, na bis spreman otpjevati i njih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo