Ako kupujete polovni automobil pazite da vas ovako ne prevare

26.6.2014.
9:02
VOYO logo

Kupci automobila česte su žrtve prijevare s kilometražom, što se teško otkriva posebice ako su manipulirani i dokumenti vozila, upozorava ADAC.

Najčešće automobili proizvedeni nakon 2000.

Prema informacijama kluba, posebno su pogodni za manipuliranje automobili proizvedeni nakon 2000. godine, kad su mehanički brojači prijeđenih kilometara zamijenjeni digitalnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naprave za resetiranje brojača prijeđenih kilometara mogu se nabaviti za manje od 10.000 eura, a brojač je moguće manipulirati u roku od 30 sekundi, tvrdi ADAC. U međuvremenu, na tržištu se mogu kupiti i jeftiniji uređaji iz Kine.

U Muenchenu upravo traje suđenje trgovcu automobilima optuženom da je manipulirao brojače prijeđenih kilometara na desetcima luksuznih talijanskih automobila. Prema optužnici, trgovac je jeftino kupovao vozila, manipulirao ih i zatim prodavao po višoj cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjeti za kupce

ADAC savjetuje kupcima da pomno pregledaju automobil prije kupnje, posebno ako im se čini da kilometraža nije u skladu s općim stanjem vozila. Pokazatelji manipulacije mogu biti istrošena sjedala i tepisi u automobilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo