SVIJET TENISA ZAVIJEN JE U CRNO: / Nekad velika nada bijelog sporta i osvajač juniorskog Wimbledona umro u nerazjašnjenim okolnostima

Image
Foto: AFP

Možda i najveću pobjedu ostvario je na Australian Openu

26.10.2018.
11:25
AFP
VOYO logo

U crno je zavijen australski sport nakon saznanja da je život izgubila njihova nekoć velika teniska nada Todd Reid. Osvajač Wimbledona u kategoriji juniora pronađen je mrtav u dobi od 34 godine. Uzrok smrti nije objavljen.

Reid je 2002. godine osvojio Wimbledon u juniorskoj pojedinačnoj konkurenciji, a iste godine slavio i na turniru parova na Australian Openu. Dovelo ga je to do statusa velike nade, no očekivanja nikad nije opravdao pa 105. mjesto ATP-ova poretka ostaje zapisano kao njegov maksimum. Umiroviti se morao 2005. godine zbog niza ozljeda koje su zakočile njegovu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bezuspješni pokušaji povratka

Pokušao se tenisu vratiti 2008., potom i 2014. godine, no bez većih uspjeha. Daily Mail kao vrhunac njegove karijere navodi pobjedu u 2. kolu Australian Opena ostvarenu kroz pet setova protiv Sargisa Sargsiana do koje je došao kroz grčeve i povraćanje na terenu. Bilo je to 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo