Nista od novog trijumfa: Hrvatski tinejdzer potonuo nakon odlicnog prvog seta

Mladi hrvatski tenisac Borna Coric nije uspio donijeti drugi bod hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji. U drugom susretu dana u Amsterdamu bolji od njega bio je domaci tenisac Robin Haase s 7:6, 6:1, 6:4

12.9.2014.
16:21
VOYO logo

Robin Haase - Borna Coric 3:0 (7:6, 6:1, 6:4)

A sve je izgledalo tako dobro u prvom setu. Borna Coric je uspjesno branio svoj servis. Agresivnom igrom i borbenoscu uspio je kompenzirati manjak iskustva protiv tenisaca koji je od njega stariji devet godina. Da je bilo samo malo vise koncetracije u rukama naseg mladog i talentiranog tenisaca, mogla se iskoristiti jedna od tri set lopte. Medutim, nije. Uslo se u tie - break i tu je iskustvo Nizozemca doslo do izrazaja. Nizozemska je povela s 1:0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Borna je skroz pao u igri. Kao da su ga psihicki dotukle neiskoristene sanse iz prvog seta. Da stvar bude gora po naseg tenisaca, Haase je prebacio u visu brzinu, proigrao, i ostavio Corica na svega jednom osvojenom gameu.

Treci set je donio budenje Corica. Medutim, Haase nije popustao, upravo suprotno. Pojacao je tempo igre. Coric se sjajno borio, natjerao Nizozemca da se pomuci za svaki poen. Ali ipak, kod rezultata 2:2 u trecem setu Haase je napravio odlican potez i uzeo servis Hrvatu. I tu je prici bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi istaknuti da je Haase protiv Corica odigrao jedan od svojih najboljih meceva ove sezone.

Subotnji dvoboj parova zapocinje u 15 sati. Za Hrvatsku ce nastupiti dva Marina, Cilic i Draganja, dok su za domacu reprezentaciju nominirani Thiemo de Bakker i specijalist za igru parova Jean-Julien Rojer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIZOZEMSKA - HRVATSKA 1-1

Igor Sijsling - Mate Delic 4-6, 6-4, 7-5, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robin Haase - Borna Coric 7-6 (4), 6-1, 6-4

Svicarski tenisaci poveli su s 2-0 nakon prvog dana polufinalnog Davis Cup dvoboja protiv Italije u Zenevi, te su nadomak plasmana u finale. Roger Federer i Stanislas Wawrinka ubiljezili su pobjede bez izgubljenoga seta prvog dana protiv Talijana. Federer je bio bolji od Simonea Bolellia s 7-6 (7/5), 6-4, 6-4, dok je Wawrinka nadigrao Fabia Fogninija s 6-2, 6-3, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svicarci nikad nisu bili pobjednici Davis Cupa, a najblize su dosli 1992., kada su izgubili u finalu od SAD-a.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo