četvrti poraz u nizu / Ne ide pa ne ide: Čilić propustio meč-loptu pa izgubio od 73. igrača svijeta

Image
Foto: AP Images

Čilić i dalje ne pokazuje naznake izlaska iz krize, iz Budimpešte ga je otpratio 73. tenisač svijeta

25.4.2019.
18:50
AP Images
VOYO logo

Ni nakon mjesec i pol dana Marin Čilić nije se osladio pobjedom na ATP Touru. I dalje plasmanom najbolji hrvatski tenisač koji je zbog tri uzastopna poraza, te pet u posljednjih šest dvoboja, zatražio pozivnicu za Budimpeštu, štoviše, i dalje je tek na jednoj još od siječnja i Australian Opena (Lajović u Indian Wellsu), što samo po sebi govori kako je igrao u prva četiri mjeseca sezone.

Međutim, malo svjetla u mračnom rezultatskom tunelu nema i dalje. Premda je u mađarskoj prijestolnici u ulozi prvog nositelja, to se ne bi reklo prema protivniku za meč uvoda jer Pablo Cuevas, barem kada je u pristojnoj formi, a to sada jest, vrijedi na zemlji, ali i općenito, puno više od trenutnog 73. mjesta. A prošli je tjedan, prije osvajanja Challengera u Tunisu, bio i izvan Top 80. Uostalom, sve je rekao i ovaj dvoboj koji je potrajao više od tri sata (3:12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč-lopta na servisu

Zanimljivo, nikad se dosad 30-godišnji Međugorac i tri godine stariji tenisač rođen u Argentini (Concordia) nisu susreli, a, ako ništa drugo, barem onaj prvi dojam koji je Čilić ostavio na Urugvajca bio je onakav kakav bi i trebao netko tko je donedavno 122 uzastopna tjedna bio u društvu deset najboljih na svijetu. Autoritativan.

Čilić je otvorio dobivši sva tri uvodna gema, ali prednost breaka nestala je u osmom. U sljedećem je naš as propustio set-loptu, ali na novoj nije pogriješio preduhitrivši odluku u ruletu tie-breaka. 13. igra, pak, odigrala se u drugom setu u kojemu su uloge obrnule, Čilić je 2:4 pretvorio u 5:4, a u tie-breaku 2:5 u 6:5. Odnosno meč-loptu na svom servisu, ali radi dvostruku, gubi oba, a potom treći poen zaredom i set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11. igrač svijeta u trećem je oduzeo prva dva Cuevasova servisa, ali kao da to nije ni napravio jer je odmah izgubio i svoja. Kod 4:5 i 5:6 Urugvajac je mogao sve riješiti, ali Čilić je u oba gema spasio po dvije vezane break-lopte, no svoju sreću u novom ruletu 13. igre nije našao.

ATP Budimpešta, drugo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Čilić (Hrvatska) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 7:5, 6:7 (7), 6:7 (3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo