NA ŠTO SE SVE TROŠI ĐOKOVIĆEV DONIRANI NOVAC? / Srpski tenisač pokrenuo nevjerojatan trend - 'Ovime je izazvao lavinu'

Image
Foto: Profimedia

Đoković je zapravo veću stvar napravio svojom izjavom nego donacijom

22.4.2020.
12:29
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, izazvao je lavinu oduševljenja i praktički je pokrenuo trend time što je donirao milijun eura dvjema bolnicama u talijanskom Bergamu, gradu s najviše umrlih od koronavirusa u Europi.

Šef saniteta tamošnje bolnice, Peter Assembergs otkrio je na što su sve potrošili Đokovićev novac i kako su zbog njega uspjeli spasiti puno života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznimno nam je važna ta njegova donacija jer zahvaljujući njoj modernizirat ćemo i povećati šok-sobe na odjelu intenzivne njege u bolnici Treviglio-Caravaggio, koja je srce naših reanimacijskih aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa. Njegovom donacijom tako doslovno spašavamo živote. Povećavamo sobe, jer to nam je nužno, s obzirom na to da su nam do sada ljudi u agoniji ležali, pa i skončavali u čekaonicama. Zatim, kupujemo aparate, od defibrilatora do monitora, kao i nužnu zaštitnu opremu za osoblje", rekao je šef saniteta talijanskim medijima.

Image
Foto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

January 30, 2020, Melbourne, Australia: Serbian NOVAK DJOKOVIC (ATP 2) pictured in action during a tennis match against Swiss R. Federer (ATP 3) in the Men's Singles Semifinal match of the 'Australian Open' tennis Grand Slam., Image: 495591187, License: Rights-managed, Restrictions: * EXCLUSIVE to ZUMA: Belgium, France, Germany, Luxembourg and Netherlands Rights OUT *, Model Release: no, Credit line:

Pokrenuo trend

Međutim, naglasio je kako je Đoković zapravo veću stvar napravio svojom izjavom nego donacijom. Srbin je pokrenuo trend i nakon njega su mnoge slavne osobe počele donirati svoj novac bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Đokovićev dar, kao i ono što je rekao nakon što je donirao milijun eura, pokrenuli su lavinu. Donacije su krenule sa svih strana. U manje od 48 sati nakon što smo objavili njegov dar i iznos koji je priložio, dobili smo deset milijuna eura od brojnih slavnih osoba", kazao je Assembergs.

Otkrio je potom i što je Đoković rekao nakon donacije i što zapravo puno govori o njegovu karakteru i veličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, bio sam šokiran u tom trenutku. Da, to je pravi izraz za ono kada mi je prvi tenisač svijeta na pitanje želi li da objavimo koliko puno nam je dao odgovorio: 'Iskreno, meni uopće nije bitno hoćete li to objaviti i ne mora se znati da sam ja uopće išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svijest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja", otkrio je Assembergs.

Osim Talijanima, Đoković je pomogao i Srbiji kojoj je također donirao milijun eura za kupnju respiratora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo