S 23 godine ostvarila ono o čemu mnogi Hrvati mogu samo sanjati

U finalu ITF turnira u Ankari hrvatska tenisačica Ana Savić pobijedila je drugu nositeljicu, Portorikanku Monicu Puig, s 5:7, 6:3, 6:4…

22.12.2012.
15:30
VOYO logo

Savić je, podsjetimo, u glavni dio turnira čiji je nagradni fond 50.000 dolara, ušla kroz kvalifikacije, nakon čega je više nitko nije zaustavio do kraja. Kao 'točku na i' nadigrala je i 19-godišnju Puig, 133. tenisačicu svijeta.

Nakon što je uspješno prošla tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, hrvatska je tenisačica nanizala još tri uvjerljive pobjede u glavnom turniru, a potom je u infarktnom polufinalu slavila protiv 5. nositeljice iz Rusije – Marte Sirotkine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je i u finalu punom preokreta i neizvjesnosti pokazala igračku i mentalnu snagu. U prvom setu je imala prednost 5:3, da bi potom izgubila četiri gema zaredom i praktički poklonila tu dionicu igre protivnici. No, nije se predavala. U drugom je setu ubacila u višu brzinu, ne davši Portorkanki previše šansi, a u trećem je bilo izjednačeno sve do 4:4. Tada je Ana ponovno odigrala bolje i koncentriranije te upisala dosad najveću pobjedu u karijeri.

To je za Savić sedmi osvojeni ITF turnir ove sezone, no ovaj bi bio najjači od svih dosada po nagradnom fondu, ali i igračkoj postavi. Ana je trenutno 285. igračica na WTA-ovoj ljestvici, a dobar nastup u Turskoj trebao bi joj donijeti novi napredak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo