Pobjeda Konjuh / Čilić sigurno otvorio u Queens's, u jednom danu ispala prva tri nositelja

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

Nevjerojatan dan u Queen's, gdje su ispala prva tri nositelja, uključujući Andyja Murrayja. Od njega je bolji bio sretni gubitnik Jordan Thompson

20.6.2017.
23:17
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je u dvoboju 1. kola travnatog ATP turnira u londonskom Queensu Amerikanca Johna Isnera s 7-5, 6-3. 

Čiliću je za pobjedu nad gorostasnim Isnerom, 21. igračem svijeta, trebalo samo malo više od sat vremena igre, a sve zahvaljujući više nego sjajnom Marinovu servisu jer je na svoj početni udarac u cijelom meču izgubio samo šest poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Marin dočekao priliku u 11. igri, iskoristio je uopće prvu "break-loptu" u meču i potvrdio je odmah dobivanjem svog servisa za 7-5. Čilić je do novog oduzimanja Isnerova servisa došao već u prvom gemu drugoga seta, a drugi "break" je uslijedio na samom kraju,  kod 5-3. Čilić je u drugom setu na svoj servis izgubio samo jedan jedini poen. 

Bila je ovo "slatka osveta" nad Isnerom, koji je u zadnja dva meča Međugorca pobijedio ove godine u Rimu i lani u Parizu. Ukupno su igrali devet puta, a Čilić sada vodi s 7-2.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem kolu Čilić kao četvrti nositelj ide na još jednog Amerikanca, 19-godišnjeg Stefana Kozlova (149. na ATP listi) s kojim dosad nije igrao.

ATP Queens: Ispali Murray, Wawrinka i Raonić

Travnati londonski ATP turnir u Queensu ostao je u utorak bez trojice prvih nositelja jer su već u 1. kolu ispali prvi igrač svijeta Andy Murray, Stan Wawrinka i Miloš Raonić, pa je Marin Čilić kao četvrti nositelj ostao najviše rangirani igrač na turniru.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murray je izgubio od Australca Jordana Thompsona, 90. igrača svijeta  i "lucky losera" koji je tek dva sata prije meča saznao da je opet upao u turnir te da igra s prvim reketom svijeta. Još jedan Australac Thanasi Kokkinakis izbacio je trećeg nositelja Raonića, dok je Španolac Feliciano Lopez bio koban za Wawrinku.

Pobjeda Konjuh na Mallorci

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh pobijedila je u 1. kolu travnatog WTA turnira u Mallorci Tunižanku Ons Jabeur s 7-6 (1), 4-6, 6-3 nakon dva sata igre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovkinja se kao sedma nositeljica turnira na španjolskom toku Mallorci poprilično namučila protiv Tunižanke, koja je 106. na WTA listi. Konjuh je hvatala zaostatak u sva tri seta, a u prvom je Jabeur povela s 3-1, da bi Ana odmah u sljedećem gemu vratila svoj servis i u 13. igri lako došla do prvog seta sa samo jednim izgubljenim poenom. U drugom je odlučio samo jedan "break" i to onaj Tunižanke kod 2-2, a Ana u desetom gemu nije uspjela vratiti "break" unatoča čak pet lopti za obrat. I u trećem setu je Jabeur povela (3-1), ali je Konjuh s dva oduzimanja servisa pokazala kako je s pravom 28. igračica svijeta. 

Inače, od Tunižanke je Konjuh izgubila 2014. godine u Nantesu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu Konjuh ide na bolju iz susreta Latvijke Anastasije Sevastove i Amerikanke Varvare Lepchenko

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo