Marin Čilić nakon prekida izbačen s Wimbledona

Britanski tenisač Andy Murray je u nastavku meča 4.

3.7.2012.
15:47
VOYO logo

Kiša koja je u ponedjeljak prekinula meč Murraya i Čilića u jeku dominacije Britanca, nije u utorak donijela nikakve promjene u odnosu snaga na terenu.

Domaća uzdanica još je jednim breakom prvo zaključila drugi set sa 6:2, a odmah na početku trećeg 4. nositelj je još jednom oduzeo servis Čiliću i sigurnim držanjem vlastitog početnog udarca izborio plasman u četvrtfinale. Nakon što u drugom nije došao niti do jedne break-lopte, Međugorac je u trećem setu imao četiri prilike za obrat, no u svakoj od takvih situacija Murray je odlično servirao pa Čilić i nije imao pravih šansi za oduzimanje servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču koji je trajao dva sata i 10 minuta presudile su neprisiljene pogreške i winneri. Marin je griješio 24 puta, a Murray samo 15, dok je odnos winnera bio 35-23 u korist Britanca. Tako je u njihovom sedmom međusobnom ogledu Murray upisao i 6. pobjedu, a za prolazak u polufinale Wimbledona boriti će se protiv pobjednika susreta između 7. i 9. nositelja, Španjolca Davida Ferrera i Argentinca Juana Martina Del Potra. Završen je još jedan dvoboj 4. kola u utorak u kojem je Nijemac Florian Mayer nadvisivši Francuza Richarda Gasqueta 6:3, 6:1, 3:6, 6:2 izborio četvrtfinale protiv 1. nositelja Srbina Novaka Đokovića.

Do velike je pobjede poslije nekoliko prekida zbog kiše došao hrvatski tenisač Ivan Dodig. U osmini finala Wimbledona je u paru s Brazilcem Marcelom Melom svladao četvrte nositelje, Indijca Leandera Paesa i Čeha Radeka Štepaneka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču koji je ukupno trajao tri sata i 42 minute hrvatsko-brazilska kombinacija je slavila sa 4-6, 6-3, 6-4, 6-7(2), 8-6. Koliko je vrijedna ova pobjeda, govori podatak da su Paes i Štepanek osvojili prvi ovogodišnji Grand Slam turnir - Australian Open. Dodig i Melo će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg para iz dvoboja Melzer/Petzschner - Elgin/Istomin. Jürgen Melzer i Philipp Petzschner su, podsjetimo, osvojili Wimbledon prije dvije godine. Saznali smo i posljednjeg četvrtfinalista u pojedinačnom dijelu ždrijeba kod tenisača. Poslije još jedne stanke uzrokovane kišom peti nositelj Jo-Wilfried Tsonga je dovršio posao i svladao Amerikanca Mardyja Fisha sa 4-6, 7-6(4), 6-4, 6-4. Treća je to pobjeda za Tsongu u isto toliko dvoboja protiv Fisha. Francuz će u četvrtfinalu jedinog Grand Slam turnira na travnatoj podlozi igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera koji je ranije izbacio američkog kvalifikanta Briana Bakera. Wimbledon, osmina finala, tenisači: Tsonga (5) - Fish (10) 4-6, 7-6(4), 6-4, 6-4 Kohlschreiber (27) - Baker 6-1, 7-6(4), 6-3 Njemica Angelique Kerber iskoristila je tek petu meč-loptu u četvrtfinalu Wimbledona protiv sunarodnjakinje Sabine Lisicki i svladala je nakon dva i pol sata igre sa 6-3, 6-7(7), 7-5…

Poslije trilera na središnjem terenu All England Cluba osma nositeljica si je ipak prokrčila put do pobjede i polufinala iako je to mogla napraviti puno ranije. U drugom je setu, naime, povela s 3-0, imala loptu i za 4-1, ali dopustila je Lisicki da se vrati u igru. Potom je kod 5-4 u drugom setu Kerber imala prve dvije meč-lopte, istina na servis suparnice, a u tie-breaku još jednu. Ništa od toga nije iskoristila i meč je otišao u treći set u kojem je nakon niza preokreta 24-godišnja Kerber došla do novih prilika za okončanje dvoboja. Iskoristila je na koncu ukupno petu meč-loptu i izbjegla ponavljanje priče s nedavnog WTA turnira u Eastbourneu kada je u finalu propustila upravo pet meč-lopti protiv Tamire Paszek. Kerber je tako došla do pobjede i u petom međusobnom ogledu s dvije godine mlađom sunarodnjakinjom, a za ulazak u prvi finale na Grand Slam turnirima će igrati protiv bolje iz dvoboja Agnieszke Radwanske i Marije Kirilenko. Taj je meč zbog skliske trave i mraka zaustavljen u trećem setu i naknadno prebačen na središnji teren. Radwanska i Kirilenko su čekale da svoj meč završe Viktorija Azarenka i Tamira Paszek, a Bjeloruskinja je u tom dvoboju slavila sa 6-3, 7-6(4) poslije 109 minuta igre. Austrijanka je dobro namučila drugu nositeljicu koja je u drugom setu dvaput servirala za meč, kod 5-4 i 6-5. No, oba je puta 37. igračica svijeta napravila obrat i osigurala tie-break u kojem je Azarenka ipak osigurala pobjedu i meč protiv Serene Williams u polufinalu. Amerikanka je, podsjetimo, još ranije svladala braniteljicu naslova Petru Kvitovu. Spomenimo i da će Azarenka u slučaju ulaska u finale od ponedjeljka ponovno biti prva tenisačica svijeta. Četvrtfinale tenisačica: Radwanska (3) - Kirilenko (17) 7-5, 4-6, 7-5 Kerber (8) - Lisicki (15) 6-3, 6-7(7), 7-5 S. Williams (6) - Kvitova (4) 6-3, 7-5 Azarenka (2) - Paszek 6-3, 7-6(4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo