Oklada vikenda: Lagana zarada bez gubljenja živaca!

Potvrdile su zasad kladioničarske prognoze da će Finci na svom ledu biti nepobjedivi na startu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu, ali i da će na njihovim susretima padati minimalan broj pogodaka

7.5.2012.
9:50
VOYO logo

Nakon što su u 1. kolu skupine A nadigrali Bjelorusiju s 1:0, Finci su identičnim rezultatom uspjeli nadvisiti i Slovake koji su uputili više udaraca, ali nisu uspjeli zabiti, pa nakon startnog poraza od Kanade i dalje nemaju boda.

Finci su tako opravdali ulogu favorita, ali i razveselili sve koji traže svoje favorite na kladiničarskim listićima. Naime, koeficijent da će broj golova na utakmici Finske i Slovačke biti manji od šest bio je 1,60, pa se tako točnim pokazala prognoza kladioničara da će ovakav rasplet na utakmicama Finske biti jedna od oklada vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeća momčad skupine kojoj je domaćin glavni grad Finske nakon drugog kola je Švicarska koja je drugu pobjedu ostvarila protiv Bjelorusije s 3:2. Dva gola je za Švicarce zabio Moser, Bjelorusi su se uspjeli vratiti na 2:2, no onda je Romy u 8. minuti zadnje trećine donio radost Švicarcima. U preostalom dvoboju u Helsinkiju Francuska je bila uvjerljiva protiv Kazahstana sa 6:3. Vodeća momčad skupine B u Stockholmu, Rusija, je s 4:2 bila bolja od Norveške. Pet je pogodaka palo u drugoj trećini koja je završila vodstvom Rusije 3:2, da bi u 40. sekundi posljednje dionice susreta Perežogin razriješio dileme oko pobjednika. Njemačka se protiv Latvije uspjela vratiti iz minusa od dva gola, no u 13. minuti treće trećine Sirokovs je ipak zabio za pobjedu Latvijaca 3:2. Najuzbudljivije je bilo u okršaju Italije i Danske koji je odlučen u produžetku. Nakon regularnog dijela bilo je 3:3 uz dva pogotka De Marchija za Talijane, te dva Jensena za Dance. Niti minuta se nije odigrala u produžetku kada je pobjedu Azzurima donio Scandella. Skupina A (Helsinki) Francuska – Kazahstan 6-3 Finska – Slovačka 1-0 Švicarska – Bjelorusija 3-2 Redoslijed: 1. Švicarska 6, 2. Finska 6, 3. SAD 5, 4. Kanada 4, 5. Francuska 3, 6. Bjelorusija 0, 7. Slovačka 0, 8. Kazahstan 0 Skupina B (Stockholm) Italija – Danska 4-3, produžetak Rusija – Norveška 4-2 Latvija – Njemačka 3-2 Redoslijed: 1. Rusija 6, 2. Švedska 6, 3. Njemačka 3, 4. Češka 3, 5. Latvija 3, 6. Italija 2, 7. Danska 1, 8. Norveška Od vremena Waynea Gretzkog, koji je s Lucom Robitailleom doveo momčad do borbe za Stanley Cup 1993. godine, Los Anegeles Kingsi nisu igrali konferencijski finale. Uspjelo im je to ove, vrlo neobične sezone, nakon što su u polufinalnoj seriji Zapada 'pomeli' St. Louis Bluese. U nedjelju su ih u četvrtoj utakmici u Staples Centeru pobijedili 3:1. Prvi put u povijesti NHL doigravanja dogodilo se da osmorangirana momčad konferencije u prvim dvjema rundama doigravanja izbaci najprije prvu, a potom drugorangiranu momčad. Uspjelo je to sjajnoj momčadi Darryla Suttera uz čudesan omjer pobjeda i poraza: 8:1.

Favoriti za naslov nakon čudne serije s Pittsburgh Penguinsima, Phildalphia Flyersi, na rubu su ispadanja nakon što im je u nedjelju treći poraz u četvrtoj utakmici na svom ledu u Newarku nanio New Jersey. Bilo je 4:2, a Devilsi su slavili treći put zaredom u seriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NHL doigravanje, polufinala konferencija: Istočna konferencija: New Jersey (6) – Philadelphia (5) 4-2, New Jersey vodi 3-1 u seriji Zapadna konferencija: Los Angeles (8) – St. Louis (2) 3-1, Los Angeles dobio seriju 4-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo