IZGUBILE I VATERPOLISTICE: / Zabile su svjetskim prvakinjama tri gola!

Image

Jutro nakon debakla naših vaterpolista protiv Srbije u bazen beogradske Kombank Arene su skočile i hrvatske vaterpolistice i očekivano izgubile od svjetskih i europskih prvakinja Španjolki s 3-29.

11.1.2016.
12:21
VOYO logo

Ništa čudno i neobično, našim vaterpolisticama je ovo drugi nastup i peta utakmica u povijesti na EP-ima. U prethodne četiri imaju gol razliku 17-102, tako da je ovaj poraz jest najveći u povijesti (dvaput su dosad izgubile s 25 razlike), ali nije nimalo bolan kao debakl vaterpolista protiv Srbije. Pričati što se događalo dvoboju mačke i miša nema smisla, jer su Španjolke kvalitetom svjetlosnim godinama ispred naše mlade ekipe.

Izbornik Nikša Savin u sastavu ima juniorke i kadetkinje i djevojkama je ovo ogromna škola. Treba reći da je igra naših cura imala glavu i rep, disciplinirano su tijekom cijele utakmice odigrati svoje akcije, nije bilo raspada sistema u igri ali protiv ovako jakih suparnica nije bilo nikako moguće ostvariti zamišljeno. U karijeri mnoge nisu ni bile u bazenu nasuprot tako jakim suparnicama. Solidno su i izdržale tempo koje su nametnule Španjolke, Savin je u par navrata nakon dobrih reakcija u obrani morao zvati 'time-out', da bi se njegove cure malo odmorile i postavile u napadu. Šteta je samo što nisu uspjele koji put više dobaciti loptu na centra...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu protiv Italije

Bez ljevorukih igračica, nemoguća misija bila je još teža. Španjolke su se povlačile u zonu cijelo vrijeme, puštale malo djevojke s desne strane koje su pucale 'krivom' rukom iz skraćenog kuta. Treba istaknuti da su suparnice zabile osam golova iz kontri (pokoji ipak previše), a vratnica definitivno nije bila saveznik naših cura. Čak šest puta su one pogađale okvir gola.

Ostat će zapisano kako su golove za Hrvatsku postigle Emmi Miljković, Petra Županić i Ivana Butić, dok je vratarica Aleksandra Ratković upisala četiri obrane. Nisu ni bile najgore prvog dana ženskog EP, Grkinje su pregazile Tursku s 29-0. U srijedu Hrvatice u 11 sati igraju protiv Talijanki, koje su snagom podjednake Španjolkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo