Ivica poručio navijačima: Ja nisam Janica!

Ivica Kostelić odradio je tradicionalno druženje s obožavateljima u jednom zagrebačkom šoping-centru. Najbolji hrvatski sportaš iskreno je odgovarao je na sva pitanja vjernih navijača.

27.2.2012.
20:55
VOYO logo

Sve prisutne zanimalo je njegovo rivalstvo s trenutno vodećim Marcelom Hirscherom, te može li Ivica na koncu doći do konačnog trijumfa.

"Marcel je u sjajnoj formi i nisam očekivao da će to trajati tako dugo. Mogu mu samo čestitati. Vidjet ćemo se u Kranjskoj Gori, njegov plan je i tamo osvojiti pregršt bodova. Ja nisam još spreman, vidjet ćemo što će biti, mogu stići Hirschera, ali koljeno mora biti maksimalno spremno", istaknuo je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić se bacio na računanje s novinarima.

"Očekivao sam da će dečki napraviti veću razliku dok me nema. Hirscher ima 92 boda prednosti, a Beat Feuz me nije prestigao. Znate, da osvojim Globus ove sezone, bio bi mi puno draži, iako je onaj lanjski bio prvi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su mu iskazali divljenje što, nakon toliko ozljeda koje su ga zadesile u karijeri, i dalje nalazi motiv za skijanje.

"Volim skijanje i želim skijati, na to me nitko ne prisiljava. Ni tata me nikada nije ni na što prisiljavao, jer bi po tim uvjetima vjerojatno brzo odustao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedbu s Janicom, Ivica je prokomentirao ovako:

"Ja nisam Janica. Ona je sve uspjehe postigla do 24. godine, a ja sam svoje najbolje rezultate ostvario tek nakon 25."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako ne razmišljao o povlačenju iz skijanja. "Namjeravam se još dugo baviti ovim sportom. Jednog dana će mi biti jako teško reći zbogom skijanju, pa tu sam već 25 godina."

Podružio se Ivica i sa svojim najmlađim obožavateljima. Djecu, koja u pravilu otvoreno pitaju što ih zanima, i to bez zadrške, zanimalo je kamo će skijaš na more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo ljeto idem gumenjakom u Grčku!"

A zašto skijanje, a ne umjetničko klizanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umjetničko klizanje je super, ali tamo odlučuju suci! Moj tata, koji se bavio rukometom, želio je da njegova djeca bave sportom u kojem nema sudaca, u kojem sudi isključivo brzina. A i meni je pasalo, bilo mi je fora biti stalno na snijegu i pomicati svoje granice. Da me netko na nešto tjerao, kratko bi to trajalo. Volja i snaga trebaju izlaziti iz samog tebe."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo