'Izgledalo je da ćemo doživjeti katastrofu'

U prvim utakmicama 28. kola hrvatskog prvenstva Zagreb i Zadar su podijelili bodove odigravši 1:1, dok je u Zaprešiću Istra s 2:0 bila bolja od Intera.

19.4.2013.
20:03
VOYO logo

Trener Zagreba Ćiro Blažević je uoči susreta konkurenata u borbi za ostanak u ligi izjavio kako mu "trebaju ratnici, igrači koji će odoliti svim iskušenjima i otvoriti novi prozor optimizma", a gosti su poveli u 64. pogotkom Mršića.

Pjesnicima iz Kranjčevićeve se opasno približavao poraz, no njega su izbjegli golom Medića u 86. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgledalo je da ćemo doživjeti katastrofu, ali nogomet je takva akrobacija da nikada ne možete biti sigurni u konačni ishod. U konačnici smo izjednačili i imamo vrijedan bod. Mislim da smo ga i zaslužili. Bod je za nas ohrabrenje, više nismo posljednji, iako nam je Zadar ostao na četiri boda. Zagreb neće ispasti iz lige, budite sigurni", izjavio je nakon utakmice Ćiro Sportskim novostima.

U možda najvažnijoj utakmici ove sezone nogometaši zaprešičkog Intera pobijeđeni su na svom travnjaku od pulske Istre (0:2). Teorijski Zaprešićani još nisu ispali, ali trebalo bi se dogoditi čudo pa da ostanu u ligi. Umjesto da od početka nametnu ritam, da krenu prema vratima Puljana, Zaprešićani su igrali okolo njihovog šesnaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra se u prvom poluvremenu branila sa osam, devet igrača. U drugom poluvremenu krenuli su malo odlučnije i u samo dvije minute postigli dva pogotka. Imao je i Inter svoje prilike. Najveću u 36. minuti, još dok je bilo 0:0. Stephan Vujcic je na dodavanje Oršića promašio prazna vrata. Šarić je u 52. minuti također bio u sjajnoj prilici, ali je njegova lopta umjesto u mrežu otišla iznad vratnice.

Inter nije pobijedio od 17. studenog prošle godine. Posljednju pobjedu ostvario je u Zaprešiću protiv Istre (2:0). Ovoga puta povijest se nije ponovila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo