UTAKMICA ŽIVOTA / Rijetko tko je Ronaldinhu mogao napraviti što mu je napravio on: 'Bila je to neviđena nogometna lekcija'

Image
Foto: Profimedia

Ronaldinho se prisjetio jednog susreta iz sada nam davne 2006. godine

21.6.2022.
12:58
Profimedia
VOYO logo

Iako je svoju karijeru završio 2015. godine, malo tko je zaboravio na Ronaldinha, jednog od najatraktivnijih igrača u povijesti nogometa.

Image
OTAC I SIN /

Zvijezda Reala pokušala isprovocirati našeg Luku, a on mu svjetski uzvratio: 'Vidjet ćemo tebe'

Image
OTAC I SIN /

Zvijezda Reala pokušala isprovocirati našeg Luku, a on mu svjetski uzvratio: 'Vidjet ćemo tebe'

Upravo je nasmijani čarobnjak bio jedan od onih nogometaša zbog kojih se dolazilo na stadione, zbog kojeg bi se probavale najnovije finte na školskom igralištu i zbog kojeg su se mnogi ljudi na svijetu zaljubili u nogomet. Svoju je karijeru počeo u Gremiju, a 2001. godine stigao je u Europu, točnije PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon briljantnih izdanja na SP-u 2002. i u dresu pariškog sastava, Ronaldinho 2003. godine prelazi u Barcelonu i kako bi se reklo, ostalo je povijest. Brazilac je iz pepela dignuo posrnulog velikana i u svega nekoliko godina osvojio sve što se osvojiti dalo.

Škola života

I rijetko kada je nevjerojatni Brazilac bio "školovan" na nogometnim travnjacima, ali jedna utakmica ostala mu je posebno urezana u pamćenje. Brazil je 2006. godine u Njemačkoj bio jedan od najvećih favorita, što ne čudi s obzirom na to da su u žutom dresu igrali Ronaldo, Ronaldinho, Adriano, Kaka, Cafu, Roberto Carlos i ostali velikani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ipak, Brazilci su svoj put na SP-u završili već u četvrtfinalu, kada ih je izbacila Francuska. Tricolori su slavili 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Thierry Henry. No, prvo ime utakmice ipak je bio Zinedine Zidane.

Tada 34-godišnji vezni igrač odigrao je utakmicu karijere. Bilo ga je po cijelom terenu, izluđivao je Brazilce kako u napadu, tako i u obrani. Brazil jednostavno nije imao rješenja za nevjerojatnog Francuza, a Ronaldinho se svojevremeno osvrnuo na utakmicu s Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo 2006. godine izgubili od Francuske, tijekom utakmice smo se osjećali kao da igramo samo protiv Zidanea. To je bila nogometna lekcija kakvu nikad u životu nisam dobio", pojasnio je Ronaldinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidane i Francuska stigli su do finala Svjetskog prvenstva, gdje je bila bolja Italija. Legendarni Zizou je zaradio crveni karton nakon što je glavom udario Marca Materazzija.

Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo