NAŠ LUKA JE GENIJ / Mnogi nisu svjesni što je Modrić zaista napravio. Pogledajte nevjerojatne poteze i detalje iz igre Vatrenog protiv Atletica

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić je ponovo odigrao brutalnu utakmicu i to se vjerojatno najviše vidi u njegovoj statistici

13.12.2021.
9:22
Profimedia
VOYO logo

U velikom madridskom derbiju Real je na Santiago Bernabeu pobijedio Atletico s 2-0 uz još jednu sjajnu predstavu kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića.

Lider Primere je pružio sjajnu predstavu protiv aktualnog prvaka upisavši sedmu uzastopnu ligašku pobjedu ove sezone, te desetu u svim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je poveo u 16. minuti sjajnim pogotkom Karima Benzeme kojem je to bio čak 36. gol u kalendarskoj godini u svim natjecanjima. Do sada je najviše zabio 2019. kada je postigao 35 golova.

Image
VATRENI JE TRENUTNO TOP-TEMA /

Uvjerljivo jedan od najbrutalnijih napisa o Modriću posljednje vrijeme. Luka proglašen i doktorom i monstrumom

Image
VATRENI JE TRENUTNO TOP-TEMA /

Uvjerljivo jedan od najbrutalnijih napisa o Modriću posljednje vrijeme. Luka proglašen i doktorom i monstrumom

Luka odigrao brutalno

Luka Modrić je presjekao loptu, dodao Casemiru, ovaj je produžio do Asensija koji je potom uposlio Vinciusa. Brazilac je odlično ubacio, a Benzema krasnim volejem zabio za vodstvo domaćina. Pitanje pobjednika je razriješeno u 57. minuti nakon brze kontre. Vinicius je ponovo bio asistent, a pogodak je postigao Marco Asensio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico je imao nekoliko odličnih prilika, no Thibaut Courtois je sjajno branio. Modrić je odlično odigrao cijeli susret, a Realovi navijači nekoliko su ga puta nagradili ovacijama.

Iako nije zabio niti asistirao, osim ako ne računate predasistenciju kod prvog gola, Luka Modrić je ponovo odigrao brutalnu utakmicu i to se vjerojatno najviše vidi u njegovoj statistici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Impresivna statistika

Modrić je u 90 minuta utakmice ostao suh kada su u pitanju pogoci i asistencije i nerijetko upravo zbog toga prosječni gledatelj niti ne primijeti što Luka zapravo radi na terenu i zašto novinari, treneri, igrači i ostali stručnjaci inzistiraju na devizi da je on najbolji veznjak svijeta.

Eto, protiv Atletica je u 90 minuta imao 95 dodira s loptom, 90 posto točnost dodavanja, imao je impresivnih sedam od devet točnih dugih lopti. Modrić je ostvario čak četiri od pet uspješnih driblinga, što je za nogometaša njegovih godina i njegova stila igre zaista raritet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Modrić je uzeo osam od 13 duela na tlu i ima jedan osvojen zračni duel iz jednog pokušaja, što su veoma impresivne brojke, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da su igrali protiv aktualnog prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić je sjajno odigrao i u još dva defanzivna segmenta. Tri je puta presijecao napade Ateltica, a jedna od tih presječenih lopti bila je ključna za postizanje pogotka. Uz to, Modrić je imao i dva uspješna starta na loptu, a uspjeli su ga predriblati samo dva puta na cijeloj utakmici.

A ako ste kojim slučajem propustili ili imate želju vidjeti kako sve te brojke izgledaju na terenu pogledajte snimku Modrića protiv Atletica OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo