GLUPOST ZA ANALE: / Njemački drugoligaš odbio Vardyja iz bizarnog razloga

Image
Foto: AFP, LINDSEY PARNABY

Jamie Vardy danas je jedna od najvećih zvijezda engleskog nogometa, a prije samo šest godina igrao je u osmoj ligi.

27.4.2016.
13:21
AFP, LINDSEY PARNABY
VOYO logo

Jedan od takvih je i trener i sportski direktor njemačkog drugoligaša RB Leipziga Ralf Rangnick. On se prije dvije godine vraćao iz Londona gdje je pokušao realizirati transfer mlađahnog Joea Gomeza koji je kasnije završio u Liverpoolu. Gomezov je agent ponudio Rangnicku još jednog igrača - tada 27-godišnjeg Vardyja - ali Nijemcu je nepoznati napadač Leicestera bio prestar.

'Šteta što ste toliko radikalni'

"Očajnički smo željeli dovesti Joea Gomeza i putovali smo iz Londona u Leipzig s njegovim agentom. U avionu mi je u jednom trenutku rekao 'Gospodine Rangnick, velika je šteta što ste toliko radikalni i dovodite samo igrače mlađe od 24 godine jer imam nekoga tko bi bio savršen za vas. Jamčim da bi postao reprezentativac pod vašim vodstvom, ali ima 27 godina i neko je vrijeme bio u zatvoru zbog manje tučnjave.' Bio je to Jamie Vardy", prepričao je Rangnick tjedniku Sport Bildu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna kako bi se odvijala Vardyjeva karijera da je završio u Leipzigu, ali sigurni smo da su navijači Leicestera presretni što je Rangnick nije bio tako tvrd. Vardy je zahvaljujući tome ostao u Leicesteru i danas su zajedno na pragu senzacionalnog naslova u Premier ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo