sami na vrhu skupine / Bjelica: 'Moram biti zadovoljan, ovisimo sami o sebi i na Maksimiru možemo sve riješiti!'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Zadovoljan sam sa sve tri utakmice do sada. Ovisimo samo o sebi i gledamo samo sebe', rekao je Bjelica nakon pobjede u Slovačkoj

25.10.2018.
22:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Imamo priliku da na Maksimiru osiguramo proljeće u Europi, i to pred našim navijačima, istaknuo je u četvrtak trener Dinama Nenad Bjelica nakon što su "modri" u Trnavi pobijedili Spartak sa 2-1.

"Moram biti zadovoljan s tri boda i igrom ekipe. Posebno drugi dio utakmice. U prvom dijelu imali smo previše duge lopte, na poluvremenu smo rekli da moramo promijeniti igru i probati po bokovima. Zabili smo dva gola, imali smo par odličnih situacija i zadovoljan sam slikom naše igre i igrača. Zadovoljan sam time u sve tri utakmice do sada. Ovisimo samo o sebi i gledamo samo sebe. Imamo sve preduvjete da na Maksimiru osiguramo proljeće u Europi, i to pred našim navijačima", kazao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Dinamo je načinio veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg 'modri' čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao europroljeće 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea.

Spartak je poveo u 32. minuti golom Alija Ghorbanija, izjednačio je Mario Gavranović u 64. minuti, a u 78. minuti pobjedu Dinamu donio je Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo po tri boda, ali nije bilo lako. Nismo dobro ušli u utakmicu, ali uspjeli smo u nastavku popraviti sve i preokrenuti rezultat. Naravno da mi je drago zbog postignutog gola, a najviše zbog ekipe i pobjede. Pozivamo sve navijače na utakmicu sa Spartakom na Maksimiru", istaknuo je Gavranović.

Stoper Dino Perić smatra da je Dinamo mogao i uvjerljivije slaviti: "Na poluvremenu u svlačionici skupili smo glave i u nastavku smo odigrali kako treba, pa smo mogli i uvjerljivije slaviti. Jedva čekam utakmicu u Zagrebu koja nam može donijeti europsko proljeće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Fenerbahče su u Bruxellesu odigrali 2-2. Nakon tri kola na ljestvici vodi Dinamo s devet bodova, Fenerbahče ima četiri boda, Spartak tri, a Anderlecht je osvojio jedan bod. U idućem kolu 8. studenog sastaju se isti suparnici, samo će zamijeniti domaćinstva. Dinamo i Spartak će igrati na stadionu Maksimir, a 'modrima' je dovoljan bod za prolazak u nokaut fazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo