LEGENDE BURNO REAGIRALE NA PORUKU DELIJA: / 'To nije ljudski, bez Hrvata i Muslimana ne bi bilo Zvezde'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Nakon što su vođe navijača Delija oštro reagirale na dolazak slovenskog reprezentativca Alena Omića u košarkaški klub Crvenu zvezdu, javile su se i legende ovog kluba

29.1.2018.
14:38
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Delije su otvoreno stale protiv košarkaša Alena Omića koji je rođen u Tuzli, a nastupa za reprezentaciju Slovenije te su na utakmici Eurolige razvili transparent neslaganja s njegovim dolaskom.

"Dok igra tko ne treba, na nas ne računajte!”

“Šiptar, Hrvat, balija, nisu moja bratija”, pisalo je na prvoj poruci Delija upućenom Omiću te dodali: "Hvala upravi za radost i titule. Dok igra tko ne treba, na nas ne računajte!” Na dan utakmice Zvezdini navijači ću objavili i otvoreno pismo, u kojem su pojasnili svoj stav i najavili bojkot zbog Omića. Nakon utakmice velik dio srpske javnosti osudio je postupak Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BOŠNJAK DOLASKOM U ZVEZDU ZAPALIO BEOGRAD: Delije poslale brutalnu poruku Hrvatima, Bošnjacima i Albancima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Delije Sjever jeste navijačka grupa, ali i grupa koja ima višetisućljetni nacionalni identitet. Posljednje pojačanje koje je dovedeno kosi se sa stavovima i razmišljanjem navijačke grupe Delije. Na inicijativu predsjednika kluba napravljen je sastanak po kome je zatraženo mišljenje Delija. One su dale svoje mišljenje i zamolile da se takav potez ne povlači, jer predsjednik i uprava znaju stavove naše grupe, koji nisu od jučer. Što se desilo u tijeku naredna dva dana, nitko ne zna, ali se pojavljuje neki fantomski tekst i razni izgovori i on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za Delije je takav čin neprihvatljiv i od ove utakmice ćemo bojkotirati tako što nećemo dolaziti sve dok je taj košarkaš u klubu. Niti nam je drago zbog ovoga, niti smo to željeli, ali preko nekih stvari jednostavno ne možemo preći”, naglasile su između ostalog Delije.

Reagirale su legende Crvene zvezde

Na takav tretman navijača, za srpski Informer, reagirale su legende kluba Vladimir Cvetković i Ljupko Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi igrači iz Hrvatske i Bosne igrali su u košarkaškom klubu Crvena zvezda ranije, a da ne govorim koliko ih je bilo u nogometnom klubu. Sjetite se samo jedne od najljepših akcija u povijesti Zvezde, u prvoj utakmici polufinala Kupa europskih prvaka protiv Bayerna u Munchenu, kad smo pobijedili 2:1. Belodedić je uzeo loptu i dodao Hrvatu Prosinečkom, koji je proigrao Srbina Binića, ovaj je centrirao, a Makedonac Pančev dao gol. Navijači ne bi trebali koristiti sport za izljeve bijesa i mržnje. Nije ni sportski, ni zvezdaški, a posebno nije ljudski", rekao je Cvetković za Informer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljupko Petrović sličnog je razmišljanja: "Ranije je u Zvezdi bilo bitno samo zna li netko igrati ili ne. Nama su u momčadi bili Savićević, Šabanadžović, Prosinečki, Belodedić i nitko nije postavljao pitanje odakle je tko. Sada je sve mnogo drukčije zbog rata. Umjesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo