U dvoboju Cibone i Cedevite pobijedila košarka!

U prvoj finalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske Cibona je u Draženovu domu svladala Cedevitu 84:77 i povela 1-0 u seriji na tri pobjede, no opći je zaključak da je pobijedila - košarka!

26.5.2012.
22:51
VOYO logo

Nakon dugo vremena u dvorani se nije čula škripa tenisica, već glasno navijanje i pjevanje više od 4500 gledatelja. Kakvo je ozračje vladalo najbolje svjedoči podatak da su se gledatelji pet minuta prije kraja digli na noge i zapjevali: "Kako je dobro vidjeti te opet..." A igrači Cibone uzvratili su im na najbolji mogući način - pobjedom koja ih je približila naslovu kojemu se rijetko tko nadao prije samo nekoliko mjeseci. Pa čak ni trener Jasmin Repeša, koji je uporno govorio da momčad nema potencijal za prvaka. No, njegovi su ga igrači razoružali. U Ciboninoj 17. uzastopnoj pobjedi u Ligi za prvaka u ovoj sezoni (još uvijek bez poraza!), najefikasniji je bio Kus koji je ubacio 18 koševa, El-Amin je dodao 14, Rudeš je zabio 13, a po 12 su dali Suton i Marčinković.

Kod Cedevite prvi strijelac bio je Bilan s 20 koševa, a imao je i 7 skokova, Draper je ubacio 14, a Car 12. No, zanimljivo je bilo i nakon utakmice, Cibonin trener Jasmin Repeša odmah je pohitao preko parketa i zadržao se minutu-dvije u, kako se činilo, ne baš ugodnom razgovoru s vlasnikom Atlantic grupe Emilom Tedeschijem. Repešino 'predavanje' bez riječi su odslušali i prvi Tedeschijevi suradnici, predsjednik Cedevite Mladen Veber i sportski direktor Matej Mamić. Na kraju su se Repeša i Tedeschi ipak rukovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utakmica je bila napeta, prava finalna. Takve su se tenzije i mogle očekivati. No, zaista bih pohvalio publiku koja je stvorila fenomenalnu atmosferu. Bilo je predivno igrati košarku u ovakvom ambijentu", rekao je nakon susreta Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo