DVOBOJ BOGDANOVIĆA OTIŠAO NA STRANU HRVATA: / Bojan bolji od Bogdana, Indiana od Sacramenta

Image
Foto: AFP

Bojan Bogdanović je jedini hrvatski košarakaš koji je zaigrao u NBA ligi u noći na petak

30.3.2018.
8:16
AFP
VOYO logo

Pet utakmica odigrano je u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta u noći sa četvrtka na petak, tri momčadi obranile su domaći parket, dvije slavile na gostovanjima. Među njima i Indiana Pacersi hrvatskog košarkaškog reprezentativca Bojana Bogdanovića.

Napadački je Bogdanović odigrao vrlo dobru utakmicu, bio najbolji strijelac svog tima sa 25 ubačenih poena koji su stigli nakon ukupnih 7-13 iz igre. Tricu je pokušao pogoditi šest puta, uspio u tome dva, a bio je i precizan u svih devet pokušaja sa crte slobodnih bacanja. Zanimljivo, u svim ostalim bitnim statističkim kolonama (skokovi, asistencije, osvojene lopte, blokade) ostala mu je početna nula, jedinicu je upisao tek u rubrici izgubljene lopte. Poen manje od Bogdanovića za Pacerse je dodao Victor Oladipo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Durant isključen

I u poraženim Sacramento Kingsima je najviše ubacio Bogdanović. Bogdan, srpski košarkaš koji igra prvu godinu u NBA ligi, 'stavio' je 21 koš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga gostujuća pobjeda večeri ona je Milwaukee Bucksa kod branitelja naslova Golden State Warriorsa. Konačnih 116-107 stiglo je uz 32 koša Giannisa Antetokounmpoa, 23 je dodao Khris Middleton, a 20 Eric Bledsoe protiv prvaka koji su igrali bez Stephena Curryja i Klaya Thompsona, ali i većim dijelom utakmice bez Kevina Duranta. Naime, u povratničkoj utakmici nakon šest propuštenih Durant je izdržao niti pune dvije četvrtine. Isključen je prije kraja poluvremena zbog unošenja u lice i svađe sa sucem utakmice Treom Maddoxom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursima derbi protiv Thundera

U derbiju večeri San Antonio Spursi su svladali Oklahoma City Thundere 103-99 uz 25 koševa i jedanaest skokova LaMarcusa Aldridgea. Paul George je s 26 poena, sedam skokova i šest asistencija bio najbolji kod Thunder kod kojih je ponovno podbacio Carmelo Anthony odigravši treću uzastopnu utakmicu s manje od deset ubačenioh koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Detroit Pistons - Washington Wizards 103-92

Miami Heat - Chicago Bulls 103-92

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 103-99

Sacramento Kings - Indiana Pacers 103-106

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 107-116

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo