UZNEMIRUJUĆE / Neporaženi boksački šampion preminuo u ringu. Samo se srušio usred borbe. 15 patrola i specijalna jedinica policije morali smirivati situaciju

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Yamak se borio protiv Hamze Vandera kada mu je pozlilo usred borbe, te je pao sam od sebe na pod

19.5.2022.
7:52
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Tragedija je potresla boksački svijet. Tursko-njemački boksač Musa Askan Yamak preminuo je prošle subote nakon srčanog udara, prema pisanju turskih medija. Bio je neporažen u 75 mečeva i preminuo je u ringu.

Ovaj 36-godišnjak rođen u turskom Giresunu samo se srušio u ringu nakon što ga je pogodio srčani udar tokom borbe u kategoriji za boksače do 84 kilograma. Yamak se borio protiv Hamze Vandera kada mu je pozlilo pred početak nove runde koju je imao za boksati, te je pao sam od sebe na pod. Prizor trenutka kad mu je pozlilo, kao i sve poslije što se događalu u ringu, obišle su svijet i o ovom slučaju izvještavali su brojni turski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah mu je ukazana prva pomoć od strane svog tima koji je utrčao u ring, a zatim i od prisutnih u dvorani dok nije stigla pomoć. Promatrači su šokirano promatrali kako medicinari jure u ring, ali nisu uspjeli oživjeti poluteškaškaša.

Prema izveštajima policije, pomoć boksaču je otežavalo i to što je oko 50 osoba prijetilo hitnoj pomoći, jer su navodno zakasnili sa svojom intervencijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su su 15 patrola i specijalna jedinica policije morali osiguravati ring kako bi se situacija smirila. Yamak je postao europski i azijski prvak u poluteškoj kateogriji, te je imao WBF i GBU pojase. Bio je neporažen u 75 mečeva, kada su u pitanju profesionalne borbe ovo mu je bila deveta, ujedno i posljednja. Sve prethodne je završavao nokautom. Itekako je bio boksačka zvijezda s pedigreom. Profesionalac je postao 2017.

Image
INCIDENT KAKAV SE NE PAMTI /

Poznati boksač vidio da mu je majka napadnuta u publici, uslijedili su krš i lom

Image
INCIDENT KAKAV SE NE PAMTI /

Poznati boksač vidio da mu je majka napadnuta u publici, uslijedili su krš i lom

"Izgubili smo našeg sunarodnjaka Moussa Askana Jamaka, boksača iz Alukle koji je osvojio europske i azijske naslove u mladosti nakon srčanog udara", izjavio je Hassan Turan putem Twittera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yamak je bio prebačen u lokalnu bolnicu gdje je proglašen mrtvim od srčanog udara. Njemački borac je neporažen u 75 profesionalnih mečeva. Ima omjer 8-0, a može se pohvaliti osam nokauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike