TO SU BILI DANI / F1 legenda pričala o slavnoj borbi sa Schumacherom

Image
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak u Formuli 1, stigao je u Zagreb kao ambasador globalne kampanje 'Join the Pact - Ako piješ, ne vozi'. Finac uživa u promicanju jedne tako važne stvari i poručuje: 'Ako ovime spasimo barem jedan život, kampanja je uspješna'.

12.6.2013.
13:01
Slavko Midžor/PIXSELL
VOYO logo

Do danas je na globalnoj razini kampanju podržalo gotovo milijun ljudi, a u Hrvatskoj se do sada 7.000 građana obavezalo preko platforme za lokalnu kampanju da "nikad neće piti i voziti".

U studenom 2006. Mika Hakkinen postao je globalni ambasador brenda Johnnie Walker za odgovornu konzumaciju alkohola i od tada je odigrao ključnu ulogu u podizanju svijesti o važnosti da se nikada ne vozi ako se pije alkohol. On osobno nikada pio pa sjeo za volan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, osvrnuo se i na aktualnu sezonu Formule 1 koju ne propušta. U razgovoru za RTL Danas prisjetio se slavnih borbi s Michaelom Schumacherom.

"Utrke s njim su uvijek bile posebne i zanimljive, a Michael je bio sjajan čovjek i vozač", rekao je Hakkinen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni F1 vozač se ne slaže da su danas utrke sa svim tim gumbima na volanu postale preumjetne. Smatra da i dalje tu velilu ulogu igra znanje vozača.

Prognozirati sezonu i pobjednika još je prerano, ali sviđaju mu se tri momčadi: Mercedes, McLaren i Red Bull. Za svog sunarodnjaka Kimija Raikonena kaže da je zaista poseban i donosi nešto novo Formuli 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hakkinen će u 17 sati pokazati svoje vozačko umijeće u bolidu Caparo T1 u Radničkoj cesti, a gledateljima je poručio da će biti vrlo zabavno uz puno buke i dima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo