'ČAROBNI' SASTOJAK ZA SAVRŠENO HRSKAVE KRUMPIRIĆE: Kad isprobate ovaj recept, više se nikad nećete vratiti na staro

Image

Stručnjaci sa stranice Greatist kažu kako imaju recept za najsavršenije krumpiriće iz pećnice, kakvih se ne bi posramili ni oni malo bolji restorani.

15.4.2017.
10:00
VOYO logo

Budući da se radi o američkoj stranici, njihova uputa je da se koristi krumpir sorte Russet, no budući da se ta sorta teško može naći kod nas, pokušajte s nekom od domaćih sorti koje su vam se pokazale kao najbolje za pečenje u pećnici. Radi se o krumpirima koji sadrže više škroba.

Pazite kako ih režete, neka budu svi iste debljine, ni pretanki kako ne bi izgorjeli, ni predebeli kako bi se uspjeli adekvatno termički obraditi. Preporuka je budu nešto deblji od pola centimetra, 0,6-0,7 cm. Potom ih osušite krpom ne biste li uklonilo višak vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste dobili savršeno hrskave krumpiriće izvana i meke kao duša iznutra, stručnjaci preporučuju jedan 'čarobni' sastojak - kukuruzni škorb.

Narezane krumpiriće pospite kukuruznim škrobom koji će ubiti vodu koju će krumpiri puštati i tako ih pretvoriti u savršeno hrskave zalogajčiće. Potom ih poškropite maslinovim uljem i posložite ih ravnomjerno raspoređene u lim za pečenje (na papiru) te pecite 20-25 minuta na 230 stupnjeva. Na pola pečenje okrenite ih na drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo