Kuharica / Ideja i recept kako iskoristiti kruške

Image
Foto: Pixabay

Kruške se najčešće jedu svježe, ali postoji mnogo načina kako iskoristiti kruške. Donosimo ideje i recept kako jednostavno iskoristiti kruške.

18.3.2023.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Kruške se najčešće koriste za pripremu kompota, u različitim kolačima, za pripremu likera, a najčešće se jedu svježe. Jedan od način kako se mogu iskoristiti kruške je priprema džema od krušaka.

Napravite džem od krušaka i tijekom zimskih mjeseci uživajte u ukusu krušaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu džema od krušaka potrebni su sljedeći sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 1 limun - sok
  • 75 dkg brašna
  • 1,2 dcl vode

Za džem od krušaka najprije ogulite i narežite kruške na kockice. Zatim pripremite šećerni situr od vode i šećera. Šećerni sirup se kuha tako dugo dok ne zavrije. Tek tada dodajte u šećerni sirup kruške i limunov sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte oko 20 minuta i nakon toga je džem od krušaka gotov.

Priprema džema od krušaka samo je jedan od načina kako iskoristiti kruške. Posao traje oko sat vremena, a rezultat je odlični džem od krušaka kao iz bakine kuharice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo