Jela s gljivama / Gulaš od gljiva i luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gulaš od gljiva i luka oduševit će sve ljubitelje jela s gljivama. Kako se priprema gulaš od gljiva i luka?

10.2.2023.
12:52
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od gljiva i luka gotov je za pola sata i odličan izbor za pripremu ručka za svaki dan. Pratite recept i pripremite ukusan gulaš od gljiva i luka.

Gulaš od gljiva i luka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • glavica luka
  • 50 dkg gljiva
  • žličica soli
  • majčina dušica
  • papar
  • 3 žlcie koncentrata rajčice
  • 1/2 litre temeljca od povrća
  • 4 mrkve
  • 3 krumpira
  • 4 žličice Worcestershire umaka
  • list lovora
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 2 žličice sušenog peršina

Gulaš od gljiva i luka priprema:

Na ulju dinstajte luk oko 3 minute, dodajte gljive te dinstajte još 3 minute. Zatim začinite sa soli, majčinom dušicom i paprom. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte temeljac, mrkvu, krumpir Worcestershire umak i dobro promiješajte.

Dodajte lovorov list i nstavite neka kuha oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim pripremite zapršku od vode i kukuruznog brašna. U posudi izmiješajte vodu i brašno te ukuhajte u gulaš.

Gulaš od gljiva i luka je gotov nakon što se zaprška kratko ukuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo