VOZAČICE U FOKUSU / Žene, 'oprez'! Policija vas danas zaustavlja, poznat je i razlog

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Povodom Međunarodnog dana žena prometni policajaci su čestitali vozačicama ružama umjesto kaznama

8.3.2024.
12:05
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena policijski službenici su savjesnim vozačicama dijelili ruže kao znak zahvalnosti i poštovanja zbog odgovornosti u prometu.

Time su pokazali da policija ne djeluje samo represivno već da je postupanje policije velikim dijelom preventivnog karaktera, a da je sigurnost u prometu jedna od bitnih stavki u zaštiti ljudskih života, poruka je šibenske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RASTOPILA PRATITELJE /

Sandra Perković podijelila fotku s vjenčanja i dirljivu poruku povodom Dana žena

Image
RASTOPILA PRATITELJE /

Sandra Perković podijelila fotku s vjenčanja i dirljivu poruku povodom Dana žena

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Varaždinu pripremili prigodne poklone

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije, policajci provode akciju "Cool je biti uzorna vozačica".

Na Trgu bana Jelačića u Varaždinu vozačice se jutros darivalo cvijećem i prigodnim poklonima. Cilj ove preventivne i prigodne akcije jest upozoriti na važnost ravnopravnosti spolova, posebice u prometnim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj istaknuo je kako je Grad usvojio rezoluciju kojom je proglašen sigurnim mjestom za žene, a i u upravnim odjelima Grada te javnim ustanovama prevladavaju žene.

Voditelj Službe za javni red i sigurnost PU varaždinske, Robert Rožmanić, osvrnuo se na statistiku koja pokazuje kako su žene opreznije u prometu, piše eVaraždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statistike su pokazale da su žene općenito bolji vozači, opreznije u prometu, čine manje prometnih prekršaja, prouzročuju manje prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Danas će dobiti prigodni poklon, ružu i privjesak", dodao je.

Dijeli se cvijeće diljem zemlje

Policijski službenici i gradonačelnik Donjeg Miholjca, Goran Aladić, ženama su dijelili ruže i edukativno-informativne materijale, a jučer u Magisu organiziran glazbeno-scenski program
I ove godine, u sklopu nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja" i nacionalnog preventivnog projekta "Lily", Policijska uprava osječko-baranjska obilježila je Međunarodni dan žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PU osječko-baranjska

Tom prilikom, 8. ožujka organizirano je obilježavanje Međunarodnog dana žena u Donjem Miholjcu, gdje su Policijska uprava osječko-baranjska i Policijska postaja Donji Miholjac organizirali druženje s građanima. U suradnji s gradom Donji Miholjac, uz preventivni policijski info postav, policijski službenici i gradonačelnik Donjeg Miholjca, Goran Aladić, ženama su dijelili ruže i edukativno-informativne materijale s ciljem ukazivanja na potrebu za sinergijskim sudjelovanjem svih građana u naporima usmjerenim na prevenciju nasilja nad ženama.

Image
Foto: PU osječko-baranjska

Nažalost, nasilje je negativna društvena pojava još uvijek prisutna u našoj zajednici. Na ovakav način javnosti se želi ukazati na postojanost problema nasilja s naglaskom na nasilje u obitelji, čije su najčešće žrtve upravo žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Jelena je vozila šleper, cisternu, kiper, a sad je Jelena kraljica Čistoće u Karlovcu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo