(Polydor) / THE MUSIC - Strength in Numbers

Image

Treći album rasplesanih klinaca iz Leedsa zamišljen je kao konačan pohod na top-liste.

20.12.2008.
19:39
VOYO logo

Početkom desetljeća, britanska glazbena scena opako je gubila korak s američkom, a uloga spasitelja dodijeljena je četvorici golobradih mladića iz Leedsa.

Njihov istoimeni debi predstavljao je pravo osvježenje svojim dance ritmovima preko kojih su letjele indie i post-punk gitare, no pojava Libertinesa i čitave generacije rock bendova pretvorila je The Music u klupsku atrakciju mnogo bližu undergroundu nego velikim tiražama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije četiri godine i borbe s depresijom i ovisnostima, dečki se vraćaju naoružani s 12 pjesama pisanih s ciljem proboja u mainstream.

Ritmovi i sintisajzeri polako su izgurali gitare u drugi plan, a psihodelične instrumentalne dionice izbačene su u korist skraćivanja pjesama po mjeri radio-stanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strategija, na žalost, ima jednu gadnu rupu - "Strength in Numbers" je dosad najlošiji album grupe iako su naslovna pjesma, ispovjedna "Drugs" i "Fire" uistinu fantastične.

Ostalo je zapelo u nekom limbu, točno na sredini između stadionskih refrena i indie rock elektronike koju smo voljeli kod The Musica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo