NAKON NAPADA U BRUXELLESU / Plenković o mogućim terorističkim napadima: 'Sve naše sigurnosne službe budno prate situaciju'

Image
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

'Terorizam i ekstremizam munjevito se naslanjaju na ovakva zbivanja i zato je ključno je da sve naše sigurnosne službe budu budne i prate situaciju intenzivnije nego inače', rekao je Plenković

18.10.2023.
12:21
Nel Pavletić/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković u utorak je izjavio kako je ključno da sve naše sigurnosne službe budno prate sigurnosnu situaciju, u kontekstu posljednjih napada u Belgiji i Francuskoj koji su uslijedili nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael. Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) izvijestila je da je nakon ubojstva dvojice Šveđana u Bruxellesu podignula budnost, a novinari su premijera u Rijeci pitali je li to dovoljno.

To (podizanje budnosti) je normalno u novom kontekstu velike globalne nestabilnosti, ustvrdio je premijer nakon puštanja u promet državne ceste do Luke Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VUK SAMOTNJAK? /

Tko je terorist koji je ubio dvojicu Šveđanina u Bruxellesu? Godinama je tražio azil, a policiji je od ranije bio poznat

Image
VUK SAMOTNJAK? /

Tko je terorist koji je ubio dvojicu Šveđanina u Bruxellesu? Godinama je tražio azil, a policiji je od ranije bio poznat

Sigurnosne službe rade intenzivnije nego inače

Podsjetio je da ruska agresiju na Ukrajinu traje više od godinu i pol dana, a teroristički napad Hamasa na Izrael ima ogromne posljedice, ne samo na Izrael nego i cijelu regiju Bliskog istoka. Reperkusije ovoga sukoba već se osjećaju u zapadnim zemljama, ustvrdio te podsjetio na ubojstva dvojice Šveđana te profesora u Francuskoj, u Arrasu.

"Terorizam i ekstremizam munjevito se naslanjaju na ovakva zbivanja i zato je ključno je da sve naše sigurnosne službe budu budne i prate cijelu sigurnosnu situaciju intenzivnije nego što je to u normalnim okolnostima", naglasio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan ima li saznanja o eventualnim prijetnjama Hrvatskoj, kratko je odgovorio da nema.

Na blagdan Svih svetih dozvola za prodaju cvijeća

Premijer Plenković u utorak je najavio da će Vlada donijeti odluku kojom će se uz blagdan Svih svetih iznimno dopustiti prodaja cvijeća i svijeća, a u kontekstu Zakona o trgovini i odredbi kojima je ograničen rad nedjeljom i blagdanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donijet ćemo odluku na Vladi da bi taj dan iznimno mogle raditi specijalizirane prodavaonice, prodavati se cvijeće i svijeće, kako bi ono što je naša tradicija i poštovanje prema onima kojih nema bili sasvim normalni", rekao je premijer u Rijeci nakon puštanja u promet državne ceste do Luke Rijeka.

Plenković je ponovio interes vlade da se utvrde činjenice oko požara u osječkoj tvrtki Drava International, pa je saborski Odbor za zaštitu okoliša danas donio zaključak da se održi tematska sjednice na tu temu. Istraga traje, policija i DORH su angažirani, rekao je premijer te naglasio da je interes Vlade da se utvrde sve činjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno smo zainteresirani za najveći stupanj transparentnosti i utvrđivanja činjenica i naravno odgovornosti", dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Doznajemo: Cvjećari će ipak raditi na blagdan Svih svetih. 'Podržavamo to. Dosad smo uvijek radili'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo