tužna životna priča / Nesretna žena (60) već sto dana živi s dva psa u kartonskoj kutiji na Jarunu

Image
Foto: Facebook/Suza

Vlasnica pasa je inače gospođa u godinama (60 g) s premalo upisanog radnog staža, ostala je i bez prava na socijalnu pomoć uz obrazloženje da je radno sposobna, te je s obzirom da je cijeli život podstanar izgubila je jedini smještaj koji je imala

7.7.2015.
21:49
Facebook/Suza
VOYO logo

Prije nekog vremena info centar Suza zaprimio je nesvakidašnju dojavu o nesretnoj ženi i njezinim dvjema ljubimicama u tipu zlatnog retrivera: Felis (1,5 g) i Srebrici (5,5 g.) s kojima se spletom nesretnih životnih okolnosti doslovno našla na cesti u jednom zagrebačkom kvartu gdje se nalaze i danas unutar improviziranog zaklona od kartonskih kutija naslonjenog na jednu napuštenu zgradu.

Image
Foto: Facebook

(Facebook/Suza)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako improvizirani zaklon nikako ne može zamijeniti sigurnost doma on ipak nesretnoj ljudsko - psećoj obitelji predstavlja kakav takav zaklon, bez kojeg nažalost također sutra ostaju jer ih vlasnik zgrade tamo ne želi.

Image
Foto: Facebook

(Facebook/Suza)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel Udruga Suza prenosimo u cijelosti:

Umjesto da ponukan teškom životnom situacijom ponudi bilo kakvu vrstu pomoći, on nudi rok za odlazak: 8. srpnja. Vjerujemo da to nikada nitko ne bi učinio samo kada bi svatko malo zastao i bez obzira na sve drugo zapitao se kako je to biti na cesti 24h na dan, bez wc-a, bez hrane i vode, bez novca, svakome ste nevidljivi i prolazi pokraj Vas, bez mogućnosti odmora i počinka, bez tuša, onih najosnovnijih sitnica u danu koje uzimamo zdravo za gotovo i bez kojih ne možemo, spavajući s jednim okom otvorenim na podu ili na klupi u parku izloženi raznim opasnostima.... i k tomu još na brizi imati dva ljubimca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnica pasa je inače gospođa u godinama (60 g) s premalo upisanog radnog staža, svega 5 godina pa nije ni kandidat za mirovinu, a ostala je i bez prava na socijalnu pomoć uz obrazloženje da je radno sposobna, te je s obzirom da je cijeli život podstanar izgubila jedini smještaj koji je imala...

Nažalost sakupljanje boca jedva da je dostatno za najosnovnije za nju i njezine ljubimice i ne pokriva ni najam sobice ni režijske troškove... Ljubimice Felis i Srebrica nisu sterlizirane, ali su uredno cijepljene i čipirane. Posljednja informacija je da je Felis najvjerovatnije otrovana ( povraća i otpada joj dlaka ),a ni starija Srebrica nije u boljem stanju iako se vlasnica neizmjerno trudi oko njih te im je HITNO potrebna veterinarska skrb i smještaj!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga putem medija pozivamo i molimo sve građane grada Zagreba i šire da se što prije jave ukoliko su na bilo koji način u mogućnosti pomoći cijeloj obitelj što bi za napaćene duše i s obzirom na njihovu međusobnu povezanost i ljubav bilo idealno rješenje, a ako ipak ne, onda barem za Felis i Srebricu koje si nikako ne mogu pomoći same. Iskreno se nadamo da negdje postoji maleni slobodan kutak/prostor, sobica, stančić, kućica, podrumska prostorija, možda veća šupa čiji je vlasnik u mogućnosti ustupiti je potrebitima, u ovom slučaju nesretnoj obitelji.

Gđa. Mirjana nema novca, no u zamjenu za bilo kakav malen prostor nudi svoj rad ( čišćenje, spremanje, kuhanje...)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molimo sve zainteresirane za pomoć da se jave na kontakt tel. 091/3663-180, gđa.Tamara. To je telefon iz usluge, tj.osobe koja je u istom kvartu jer je nažalost vlasnici najčešće mob. izvan funkcije.

Zahvaljujemo unaprijed svima koji su spremni pomoći!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo