Towerrunning World Association / Mjesec borbe protiv ovisnosti: u subotu utrka po stepenicama Zagrepčanke

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Zbog velikog interesa za utrku, organizatori su produljili rok za online prijave do četvrtka, 8. prosinca, i pozivaju građane da se do tada prijave jer na dan utrke neće biti moguća prijava ni uplata startnine od 50 kuna

6.12.2016.
11:49
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Utrku "Zagrepčanka 512" trčat će u subotu, 10. prosinca, po peti puta hrvatski građani i vatrogasci, a prikupljeni prihod ide udruzi Hrvatska udruga leukemija i limfomi (HULL), najavljuje organizator utrke Društvo športske rekreacije - Aktivan život.

Jedinstvena vertikalna utrka od 490 stepenica, kojoj je cilj na 25. katu Zagrepčanke, održava se u povodu obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti". Organizirana je po uzoru na najpoznatiju utrku po stepenicama u Empire State Buildingu u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velikog interesa za utrku, organizatori su produljili rok za online prijave do četvrtka, 8. prosinca, i pozivaju građane da se do tada prijave jer na dan utrke neće biti moguća prijava ni uplata startnine od 50 kuna.

DVD Sesvetski Kraljevec organizira i humanitarnu utrku vatrogasaca, koji do vrha Zagrepčanke trče s opremom teškom do 10 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska utrka dio je svjetskog udruženja Towerrunning World Association, te se boduje u svjetskom kupu u trčanju stepenicama.

Stazu od 490 stepenica visokih 17 centimetara najbrže je lani pretrčao Matjaž Mikloša iz Slovenije u rekordnom vremenu od 2,34 minute, dakle trebalo mu je malo više od 6 sekundi po katu. U ženskoj kategoriji prije dvije godine rekord od 3,11 minuta postavila je Karmen Klančnik iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo