'Ovo je društvo najbolje na svijetu'

22.5.2012.
9:56
VOYO logo

''Bio je ovo važan sastanak na vrhu NATO-a za Hrvatsku, sudjelovali smo u donošenju odluka, sudjelovali smo u razmišljanjima što će biti s Afganistanom nakon 2014. i još se jednom pokazalo da je dobro biti u ovom društvu, jer je to društvo, po svemu sudeći, nabolje na svijetu'', izjavio je premijer Zoran Milanović po završetku summita NATO-a u Chicagu.

Otkrio je da je završnog dana summita NATO-a tema bio Afganistan i dodao da će nakon što NATO završi svoj posao u toj zemlji 2014. tamo ostati neka vrsta nazočnosti. Hrvatska će također davati određeni doprinos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Naravno, ne u ljudstvu, a u novcu višestruko manje nego do sada. Nakon 2014. će s jednim manjim iznosom, mislim oko pola milijuna dolara, RH financirati reformu afganistanskih oružanih i sigurnosnih snaga'', rekao je premijer, a javlja HRT.

Predsjednik Vlade predvodio je hrvatsko izaslanstvo na sastanku na vrhu NATO-a u Chicagu, najvećem u povijesti te organizacije, na kojem je bilo okupljeno oko 60 zemalja i organizacija. U izaslanstvu su bili i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te ministar obrane Ante Kotromanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo