OSLIKANI CROSSOVER / Krenuo projekt '2008 protiv mina'

Image
Foto: facebook.com

Peugeot Hrvatska prošli je tjedan predstavio svoj novi projekt '2008 protiv mina', kojeg je pokrenuo u suradnji s Uredom za razminiranje Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstvom Republike Francuske.

15.7.2013.
9:00
facebook.com
VOYO logo

Peugeot je prošloga tjedna povodom otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara predstavio projekt '2008 protiv mina'. Izlaganjem novog crossovera '2008 by Bućan' u dubrovačkom Starom gradu i službeno je započeo ovaj dobrotvorni projekt.

Renomirani umjetnik Boris Bućan oslikao je novi Peugeot 2008 na originalan način, a poseban je i po tome što će biti prodan, a sav prihod koristit će se za razminiranje jednog dijela teritorija Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: facebook.com

Boris Bućan je jedan od najpoznatijih likovnih umjetnika, slikar i grafički dizajner. Dosad je imao više od sedamdeset samostalnih izložbi, te više od 160 kolektivnih izložbi.

Izuzetno je cijenjen u zemlji i u inozemstvu zbog svog osebujnog pristupa u oblikovanju plakata. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: facebook.com

Bućanova djela danas se nalaze u brojnim svjetskim muzejima među kojima se ističu MoMA i Cooper – Hewitt Museum u New Yorku, Staatliches Museum für Augewandte Kunst u Münchenu, le Musée des Arts Décoratifs u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo