'očekivano i pravedno' / Karamarko: 'Presuda Karadžiću doprinos je pravdi koju žrtve iščekuju već dva desetljeća'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Karamarko je istaknuo da su se Hrvati u BiH, zaustavljanjem tenkovske kolone između Mostara i Širokog Brijega prvi suprotstavili planiranoj velikosrpskoj agresiji na BiH

24.3.2016.
17:05
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u četvrtak da je haaška presuda Radovanu Karadžiću očekivana i pravedna te da je doprinos pravdi koju žrtve srpske agresije očekuju već dva desetljeća.

"Presuda Međunarodnog kaznenog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije koja je izrečena Radovanu Karadžiću doprinos je pravdi koju stotine žrtava srpske agresije već dva desetljeća očekuju. Ova presuda neće oživiti mrtve, neće vratiti dostojanstvo poniženima i neće izgraditi porušene domove i drugu razorenu imovinu, ali svakako je opomena svima koji se još uvijek zanose idejama o tome da je moguće ostvariti ciljeve iz ideološke podloge o stvaranju velike Srbije", napisao je Karamarko na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje ističe da su se Hrvati u BiH, zaustavljanjem tenkovske kolone između Mostara i Širokog Brijega prvi suprotstavili planiranoj velikosrpskoj agresiji na BiH.

"Kad su počela otvorena agresivna ratna djelovanja Hrvati su krenuli u obranu svojih domova zbog čega su podnijeli najveću žrtvu u obrani BiH. Na koncu su temeljem Splitske deklaracije, te Washingtonskih i Bečkih sporazuma Hrvati dali najveći doprinos u slamanju velikosrpske agresije i vojnom porazu agresora. To su razlozi zbog kojih Hrvati imaju razlog ovu presudu smatrati priznanjem za svoj doprinos u očuvanju suvereniteta BiH čiji su konstitutivni narod", istaknuo je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Haaški sud osudio je u četvrtak Radovana Karadžića na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo