KAKO JE KRENULA PRIČA S VOJSKOM NA GRANICI: / Škoro tvrdi da ga je policija zaustavila zbog migranata, ali evo što kaže MUP

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Vozilo u kojem se vozio Miroslav Škoro prema Dubrovniku nije zaustavljeno zbog migranata nego zbog prebrze vožnje

5.11.2019.
23:07
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je predsjednički kandidat Miroslav Škoro izazvao dosta reakcija rekavši jučer da bi možda trebalo razmisliti o slanju vojske na granice kako bi se spriječila moguća eskalacija ilegalnih migracija te pritom izjavio da su ga na putu pregledali hrvatski policajci zbog situacije vezane za migracije, Jutarnji list došao je do informacije da je Škoro prešutio jedan detalj.

Naime, u ponedjeljak, 4. studenog u 11.27 sati, tijekom putovanja u pravcu juga ličkim dijelom autoceste A-1, policija ga je doista zaustavila dok se vozio kao suvozač u kombiju osječkih registracija. No, razlog je bio taj što je vozač Stipo Mlinarić (50) prebrzo vozio. Presretač PU ličko-senjske utvrdio je Škorin kombi vozio brzinom od 170 km/h, što je bilo 40 km/h više od ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon skidanja 10 km/h tolerancije zabilježena mu je brzina od 160 km/h te je vozač trebao platiti 500 kuna kazne. Budući da nije kažnjavan u posljednje dvije godine, dobio je samo opomenu te su nastavili vožnju prema Dubrovniku.

Image
ŠKORO BI NA GRANICU POSLAO VOJSKU: /

'Problem treba riješiti u žarištu, a one druge opcije protiv migranata me ne vesele'

Image
ŠKORO BI NA GRANICU POSLAO VOJSKU: /

'Problem treba riješiti u žarištu, a one druge opcije protiv migranata me ne vesele'

Što kaže Škorin tim?

Direktor komunikacija u Škorinom stožeru, Mate Mijić, potvrdio je navode Jutarnjeg list da se dogodio prometni prekršaj u ponedjeljak na putu u Gospić. Škorin tim tvrdi da je vozač vozio 129 na mjestu na kojem je ograničenje bilo 100.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozač je dobio opomenu budući da je riječ o sitnom prekoračenju brzine do koje je došlo zbog promjene ograničenja brzine. Ograničenje je spušteno zbog lošijih uvjeta na cesti i to je bio razlog prekoračenju", kazao je Mijić koje dodao da Škorin vozač nije prije bio kažnjavan.

"Nama je zanimljivo kako iz policije cure osobni podaci. Miroslavu Škori se gleda sve, pa i vozač koji je povezan s njim kada negdje prekorači brzinu. To odmah postaje stvar medijskog interesa. To nam je također zanimljivo, budući da nije Miroslav Škoro upravljao vozilom koje je prekoračilo brzinu", rekao je Mijić, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo