skandal u biogradu / Gradonačelnik obećava isplatu plaća, bivša direktorica radija poručuje: 'Odje***e, sitne duše'

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Nakon što su mediji izvijestili o skandalu u Biogradu Kovačević se oglasila na Facebooku sa svojom stranom priče

15.12.2019.
13:44
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Grad Biograd neće odustati od Radija BnM. Situacija u kojoj se sada nalazi desetero zaposlenih djelatnika, a koji od ljeta nisu primili plaće, bit će uskoro riješena, poručio je gradonačelnik Biograda Ivan Knez.

Grad će, kako je rekao, pokriti 300.000 kuna troškova za njihove plaće i one će sve biti isplaćene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zadarska policija istražuje je li bivša direktorica lokalnog radijNikolina Kovačević namjestila nagradnu igru u povodu izmišljene 30. obljetnice radija koji zapravo ima tri godine manje. Sporne su nagrade koje su otišle majci njenog nevjenčanog supruga te skuter koji je dobila majka pročelnice u gradskoj upravi.

Povrh toga, Kovačević je za godinu dana tvrtku ostavila u minusu od 800.000 kuna, s blokiranim računom, a desetero zaposlenih od kolovoza ne prima plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Knez je ispričao i kako su zaposlili Kovačević. Kaže da se jedina prijavila na natječaj te da su oni htjeli promijeniti rutinu i dodati nove sadržaje, a da im je cilj bio turistička televizija. 

''Trebali smo nekoga tko ima viziju razvoja medija na ovom području, a ona je to ponudila. Mi smo se kao osnivači složili da ćemo podržati njezine zamisli, ali vidite i sami kako su se stvari na kraju razvile'', rekao je Knez za Zadarski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knez tvrdi da je Skupština upozoravala direktoricu da vođenje poslovnih knjiga prepusti tvrtki koja to radi i za Grad, ali navodi da je ona našla neki drugi knjigovodstveni servis. Tvrdi i da si je, iako joj je plaća bila 10.000 kuna, Kovačević isplaćivala još 2000 kuna. Dodaje da je trenutno na radnom mjestu novinara i da joj je s tim u skladu smanjena plaća.

Inače, nakon što su mediji izvijestili o skandalu u Biogradu Kovačević se oglasila na svom Facebooku sa svojom stranom priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod naslovom "Do sad sam šutjela i čekala da se situacija sama riješi. A sad mi je dosta!!!" nabrojila je osam točaka na koje reagira, ali u njima, zanimljivo, ništa od objavljenog ne demantira:

„1. Ja nemam svekrvu
2. Nemam supruga, nikakvog osim bivšeg
3. Slavilo se 30 godina frekvencije (provjerite u AEM)
4. Plaće su trebale biti riješene isplatom godišnjih ugovora, ali su to osnivači zabranili
5. Svi računi su plaćani kad su osnivači prebacili novce
6. Mjesečni trošak CROATE je bio 96 tisuća kuna, a samo Grad Biograd je uplaćivao mjesečno 30 tisuća. Izračunajte sami prihode
7. Izvlačenje je održano pred punom plažom i baš me zanima kako se to namiješta nagradna igra. Oni koji znaju neka mi kažu, da znam za drugi put kad će biti u igri auto od bar pola milijuna kuna
8. Da, zato što je CROATA jako bogata firma i ogroman novac se sliva u nju ja sam kupila kuću.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu je zaključila porukom: ''Odje***e, sitne duše i politički dupelisci".

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo