Autocesta bez signalizacije, ne rade benzinske pumpe, škole...

U Gorskom kotaru još uvijek traju ledeni uvjeti zbog kojih je za područje Fužina i Čabra proglašena elementarna nepogoda.

3.2.2014.
7:04
VOYO logo

HAK je pak upozorio vozače koji idu na put kroz Gorski kotar da budu posebno oprezni. "Zbog pada napona električne energije u tom području vozače nije moguće upozoriti na stanje u prometu preko promjenljive svjetlosne signalizacije, a zbog povremene i mjestimične kiše koja se ledi u dodiru s tlom vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobića i čvora Bosiljevo 2. Od čvora Vrata do čvora Bosiljevo 2 pojedini tuneli nemaju električne energije, a ne rade ni benzinske crpke", priopćio je HAK.

Zbog ledene kiše i srušenih stabala za sav su promet u Gorskom kotaru zatvorene ceste: - D3 stara cesta kroz Gorski kotar na dionici Kikovica-Gornje Jelenje-Sopač, - D32 Gornje Jelenje-Delnice-Tršće-Smrečje-Gerovski kraj-Crni Lug-Parg, - ŽC5031 Čabar-Plešce, - ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, - ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine, - ŽC5068 Vrata (spoj sa autocestom)-Belo Selo-Bukovac, - ŽC5185 Mali Lug-Zamost i - LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašeni su zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema između čvorova Kikovice i Bosiljevo 1. Također, zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila: autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene i za II.skupinu: još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

GSS-ovci prevoze bolesnike na dijalizu

U Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti kolnici su mokri i skliski, a zbog niskih temperatura HAK upozorava na moguću poledicu. Na cestama u gorju i na podvelebitskom dijelu Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog teškog stanja su angažirani i pripadnici HGSS-a, koji su sinoć oko 22.15 sati uspjeli prebaciti grupu bolesnika kojima je potrebna dijaliza do KBC Rijeka. "Stanje na terenu izrazito je nestabilno, na cestama padaju grane i manja stabla koja su otežavala transport u Delnice. Vremenski uvjeti se mijenjaju od ledene kiše do obilnog snijega", priopćili su GSS-ovci.

U Tršću su trenutno dvije dežurne ekipe spašavatelja iz Rijeke i Pule sa liječnikom koji će ostati u tom kraju kako bi pomogli mještanima Gerova, Tršća, Čabra i okolnih mjesta koja su ostala bez struje i mogućnosti komunikacije. Krizni stožer nalazi se u HGSS kući u Delnicama nastavlja sa prikupljanjem informacija na terenu te će djelovati prema potrebi i prioritetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo