Retro Camaro potukao konkurenciju

Prema izboru žirija World Car of the Year 2010., Chevrolet Camaro osvojio je nagradu za najbolji svjetski automobilski dizajn, a za prestižnu titulu se natjecalo 30 nominiranih automobila.

8.4.2010.
16:38
VOYO logo

Snažnog sportskog izgleda te proporcijama prednjeg i stražnjeg dijela koje podsjećaju na originalni koncept, dizajn novoga Camara vuče korijene iz njegove bogate prošlosti, a ne čini ga žrtvom pretjerivanja u retro stilu.

Od proljeća 2009. kada je novi Camaro predstavljen u Sjevernoj Americi, prodan je u više od 80.000 primjeraka te ostvaruje odlične prodajne rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih deset mjeseci zauzima prvo mjesto u segmentu sportskih automobila. Na europsko tržište stiže na proljeće 2011.

Na međunarodnoj automobilskoj izložbi automobila održanoj na Manhattanu u New Yorku , Volkswagen Polo je osvojio je nagradu,World Car of the Year 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Golfa u 2009., titulu "svjetskog automobila godine" za 2010. ponio je također jedan Volkswagen. Ova dva automobila osvojila su brojna odlikovanja i dobila gotovo sve nagrade koje dodjeljuje automobilska industrija.

Kvaliteta, vrijednost, sigurnost, ekološka prihvatljivost, značaj i emocionalni dojam najvažniji su kriteriji pri dodjeli naslova World Car of the Year. U ovoj godini najizgledniji kandidati za osvajanje naslova World Car of the Year (po abecednom redoslijedu) bili su Mercedes-Benz E-klase, Toyota Prius i Volkswagen Polo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom sedam godina postojanja manifestacija dodjele World Car Awards, koja se održava jednom godišnje, prometnula se u jedan od najvažnijih programa ove vrste. Većina od 59 članova žirija iz 25 zemalja odlučilo se za Polo između 30 kandidata za ovaj naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo