Nova Mazda5

Malo po malo najavljuju se noviteti koji će biti prikazani početkom ožujka na Geneva Motor Showu.

27.1.2010.
17:43
VOYO logo

Nakon nezaboravnog Premacyja i prve generacije Mazde5, treća generacija kompaktnog monovolumena Mazde spremna je za tržišnu bitku.

Bazirana je na platformi Mazde3, a prema riječima Hideki Matsuoke, program menadžera Mazde5, s njome je glavni cilj bio razvitak novog C-MAV automobila koji privlači poglede svojim modernim dizajnom, a ujedno ispunjava sve ekološke norme koje zahtijeva današnje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova 'petica' nadalje razvija hvaljenu funkcionalnost Mazde5, praktična bočna klizna vrata, i Karakuri koncepciju sjedenja sa sedam sjedala.

Sve to zapakirano je u privlačan i moderan dizajn koji koristi elemente Mazdinog dizajnerskog jezika Nagare, iznimno je praktičan i doprinosi manjoj potrošnji goriva svojim niskim koeficijentom otpora zraka i optimalnim koeficijentom aerodinamičkog uzgona i vrtloženja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazda5 dolazi s novim 2,0-litrenim DISI benzinskim motorom opremljenim i-stop sustavom i šeststupanjskim ručnim mjenjačem s posebno prilagođenim prijenosnim omjerima.

Ovo je jedan od najštedljivijih i najčišćih C-MAV automobila na tržištu te mu je CO2 emisija u prosjeku manja oko 15% u odnosu na prethodni 2.0 benzinski motor. U ponudi je također i 1.8 benzinac sa šestostupanjskim ručnim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na europskom tržištu ovaj Mazdin zanimljivi novitet biti će na raspolaganju na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo