EURO NCAP OBJAVIO: / Volkswagen Touran jedan je od najsigurnijih automobila u 2015. godini

Image

Novi Volkswagen Touran je od Europskog programa ocjenjivanja novih automobila (Euro NCAP) ocijenjen kao najbolji kompaktni monovolumen. Time se Touran ubraja u najsigurnija vozila 2015. godine.

22.1.2016.
10:30
VOYO logo

Već u rujnu 2015. je najnovija generacija omiljenog obiteljskog monovolumena položila zahtjevni Euro NCAP test sigurnosti te dobila najvišu ocjenu od pet zvjezdica. Pri tome su u obzir uzeti rezultati iz četiri područja: zaštita putnika za djecu i odrasle, zaštita pješaka i sustavi potpore za vozača.

Image

Zahtjevi NCAP testiranja ponovno su postroženi 2015. godine. Područje zaštite putnika posebice dobiva na važnosti uvođenjem dodatnog sudara cijelog prednjeg dijela u prepreku koja se ne deformira. Touran se pokazao dobro pozicioniranim: zahvaljujući optimiziranoj strukturi karoserije i serijskih sustava poput elektroničkog programa stabilnosti (ESP) s potporom kontraupravljanja uključujući ABS i multikolizijsku kočnicu, on pripada najsigurnijim vozilima u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VOLKSWAGEN TOURAN: Evo kako izgleda najbolji kompaktni monovolumen

Image

VOLKSWAGEN TOURAN: Evo kako izgleda najbolji kompaktni monovolumen

Posebnu ulogu igra i proaktivni sustav zaštite putnika. Aktivira se unaprijed, kako bi se preventivnim mjerama smanjila težina sudara. Pored automatskog zatezanja sigurnosnih pojaseva sustav prepoznaje moguće proklizavanje vozila i automatski zatvara prozore i pomični krov. Na taj je način zajamčena najbolja moguća potpora bočnih i zračnih jastuka za glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro NCAP svake godine objavljuje popis najbolje pozicioniranih vozila. 2015. godine su proizvođači zahtjevnom Euro NCAP testiranju podvrgnuli ukupno 40 modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike